pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Dorințe multe, desagă grea... nu ar servi și Moșul o cafea, pe o superbă canapea?

Dorințe multe, desagă grea... nu ar servi și Moșul o cafea, pe o superbă canapea?

380 Views

Probabil te gândești că nu este cel mai bun moment, dar pune-ți câteva întrebări: vin deodată mulți colindători, înfrigurați, nerăbdători, obosiți de la atâtea urări - unde vor sta toți? sau poate ai mulți nepoți, înțeleși să te surprindă împreună de sărbători – ce faci dacă te iau pe nepregătite? dar Moșul unde își va odihni bietele-i picioare obosite, măcar până ce renii rămași pe acoperiș, că doar au venit pe furiș, îl vor atenționa bătând din copite că noaptea e scurtă, iar ei au de vizitat toată lumea? Nu ar fi deloc indicat ca o îmbietoare canapea și o ceașcă de cafea să îl facă să-și uite datoria, deși probabil o doză de bunătate din partea ta îi va reaminti de toate dorințele care i-au fost încredințate.

Îmbracă-te gros, ninge abundent cu oferte

Fă-ți cadou o canapea, să te poți și tu relaxa, să aibă și musafirul unde sta, fie că vine doar cu gânduri bune sau te vizitează Moșul cu atâtea cadouri că nu mai are unde le pune.

Să zicem că numeroasele sesiuni de reduceri de până acum n-au apărut la momentul potrivit pentru tine. Nici Black Friday, nici Yellow Week, nici ofertele aniversare de Ziua României și nici cele de săptămâna aceasta, când din Express Rabatte a mai rămas un pic.

Să presupunem, prin absurd, că n-ai fost suficient informat, stimulat, că ești foarte pretențios, că n-ai avut timp nici să navighezi pe site, darămite să te deplasezi pe jos, să dai o raită prin magazine. Treaba ta, dar să știi că Moșul cu siguranță vine, doar că nu lasă nimic sub brad câteodată și de aici presupunerea eronată că toată povestea ar fi inventată.

Păi dacă nu vede și el un pic de credință, un dram de recunoștință, o canapea moale ca o îmbrățișare, prin care să-i transmiți toate mulțumirile tale, de ce s-ar deranja să-și desfacă desaga?

Fă o magie de Crăciun

Să-l vedem, nu ne poate lăsa, fiindcă atunci ne-am pierde inocența de copii, de a crede fără a cerceta în ceva ce nu putem verifica, controla, măsura, mai presus de fiecare, o bunătate dincolo de dovezi copleșitoare. Acesta este spiritul Crăciunului!

Dar dacă nu se poate arăta, nu înseamnă că nu ne poate indica că există. Însă dacă nu tu canapea, nu tu măsuță de cafea cu ceașca aburindă pe ea, să-l țină treaz toată noaptea, până își încheie misiunea, atunci își pune și el niște întrebări, dacă chiar a fost așteptat, dacă cineva în casa aceea mai crede în el cu adevărat. În ceea ce reprezintă.

În lipsa acestei încrederi în dărnicie, în bunătate, în magie, Moșul nu poate lăsa cadouri așa, fără nici o explicație, fiindcă ar risca o complicație de Crăciun foarte neplăcută, un destinatar suspicios putând crede că un străin i-a pătruns în casă fraudulos, iar cadoul ar fi privit ca un colet dubios și sărbătorile ar ieși complet pe dos.

Așa că dă-i Moșului de înțeles că este așteptat, fă-l să se simtă apreciat, iar ce va rămâne în urma sa va fi încrederea lui în credința ta că există ceva dincolo de ceea ce se poate vedea, ceva ce doar se simte. Și poate, dacă ai fost cuminte și cu minte, va rămâne și un cadou, precum un fotoliu bean bag, o comodă TV sau chiar și un simplu tablou, care te poate ajuta să crezi din nou în magia Crăciunului.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work