pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
De ce trebuie să ții cont la prima amenajare a casei tale?

De ce trebuie să ții cont la prima amenajare a casei tale?

546 Views

Prima casă vine la pachet cu provocarea ”cum să-mi amenajez interiorul astfel încât să nu îmi dea bugetul peste cap și să parcurg corect toți pașii pentru amenajare?”. Sigur, bugetul este un factor sensibil, fiecare își dorește o locuință frumos amenajată fără rabat de la calitate. 

Amenajarea este un proces îndelungat, dificil și chiar frustrant, proprietarii putându-se simți copleșiți, la un moment dat, în fața multiplelor variante de decorare și stiluri de amenajare.

Rezolvă problemele practice

Pentru început, verifică toate încăperile, vezi ce probleme sunt, de ce este nevoie și rezolvă problemele practice. Bugetul tău trebuie să cuprindă tot ce înseamnă manoperă și materiale pentru finisaje și instalații, de la cele sanitare, la cele electrice, apoi piese esențiale din bucătărie, spații de depozitare, electrocasnice esențiale, mobilier și alte accesorii esențiale.

Adaptează-te din mers

Nu acoperi totul dintr-o dată. Adaptează-te din mers. Casa are o viață a ei și se va împleti cu a ta, iar echilibrul se va stabili doar după câteva luni. După ce trăiești aici câteva săptămâni vei decide cum să o decorezi și mobilezi cel mai bine, vei descoperi cum va funcționa și arăta fiecare cameră. Pentru început, limitează-te la ce este esențial, util și foarte plăcut.

Alege calitatea, nu cel mai mic preț

Este important să nu faci rabat de la calitate, de aceea este necesar să trasezi prioritățile. Degeaba achiziționezi produsele care sunt frumoase și ieftine, dar nu sunt de calitate, pentru că în scurt timp se vor degrada și va trebui să investești din nou. Prin urmare, investește o dată și bine, nu vâna oferte de preț și să transformi prima amenajare în goana după prețul cel mai mic.

Atenție la meșteri și manoperă

Ia în calcul și ca echipa care îți va asigura manopera pentru instalații, reparații și zugrăvit, instalare mobilier, să aibă referințe bune, să lucreze bine. Pentru că degeaba ai achiziționat cele mai frumoase finisaje sau piese de mobilier dacă cel care le montează nu o face cum trebuie. Ia în calcul să cuprinzi în buget suma necesară pentru lucrări de calitate.

Apelează la un designer de interior

Dacă nu știi exact cum să procedezi, cum să îți amenajezi casa, cel mai bine ar fi să apelezi la un designer de interior. Nu este un moft. Designerul de interior, cu ochiul său de expert, va știi să evalueze fiecare colțișor al locuinței tale și să îți propună exact ce trebuie să faci pentru a-l amenaja cu bun gust, în funcție de personalitatea ta și nevoile tale. Te poate ajuta de la măsurători, concept de amenajare, planuri de mobilare, până la achiziția produselor necesare, cunoscând locul unde poți găsi probabil mai ieftin un produs pe care îl dorești. 

Vede oportunitățile din amenajare, gradul de iluminare al încăperilor, dispunerea lor, ce fel de corpuri de iluminat sunt necesare, se va adapta proiectului tău, cerințelor tale, bugetului disponibil. S-ar putea să fii surprins că ideile de decorare pe care le-ai avut înainte să te muți nu corespund cu realitatea și astfel poate vei economisi niște bani pentru investiții care pe termen lung s-ar putea dovedi greșeli costisitoare.

Etapizează proiectul dacă depășești bugetul

Dacă ai un anumit buget și nu reușești să faci din prima tot ceea ce ți-ai propus nu e nimic, etapizezi. Vezi ce este mai important acum, poate nu reușești să renovezi și camera pentru oaspeți sau toate băile, le poți lăsa pentru mai târziu. Chiar dacă vei prelungi procesul de amenajare, vei putea jongla acum cu costurile și să începi și termini ce este esențial.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work