pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Dă-i o șansă designerului din tine și amenajează-ți casa cu stil!

Dă-i o șansă designerului din tine și amenajează-ți casa cu stil!

869 Views

Bunul-gust în amenajarea locuinței poate fi învățat, dar nu este nevoie de o educație formală, să urmezi o școală în domeniu, pentru a reuși să creezi un spațiu primitor, care să reproducă în exterior, sub forma unui decor uimitor, ceea ce deja ai în interior. Este adevărat că, la unii, simțul estetic poate fi mai dezvoltat, dar acest talent nu este nicidecum rezervat doar câtorva norocoși. Atâta timp cât știi ce îți place, ce înseamnă pentru tine acasă, nu există alegeri eronate, doar insuficient asumate. În fiecare dintre noi se regăsește un designer de interior. Hai, dă-i o șansă!


Fii inspirat sau împrumută inspiraţia altora! Nu se vor supăra!

Nu eşti profesionist în arta designului interior și atâta timp cât nu uiți asta, îți dai voie să înveți de la cei care se pricep un pic mai bine. Așa că, înainte să te apuci de demolat, văruit și de comandat mobilă și decorațiuni, vezi ce soluții au găsit alții pentru spații asemănătoare. Caută decoruri pe internet, răsfoiește paginile revistelor tematice, urmărește emisiuni de specialitate sau împrumută idei de prin casele vizitate. Ascultă-ți inima, dar profită, dacă poți, și de inspirația altora. Încearcă să integrezi ultimele tendințe, dar nu renunța la propriile dorințe, fiindcă orice te-ar sfătui cineva, nu-ți poți redecora casa astfel încât să placă altcuiva.

Găseşte-ţi stilul și încercă să-i rămâi fidel

Redecorarea, pe lângă provocarea imensă pe care întoarcerea casei cu susul în jos o aduce, îţi permite să te cunoşti pe tine și să-ți găsești stilul. Casa ta e un spațiu intim şi dacă cineva ţi-a spus, de exemplu, că nu se potrivește o măsuță vintage într-o sufragerie modernă, prefă-te că îi dai dreptate, iar apoi încăpățânează-te să perseverezi în originalitate. O redecorare este o ocazie perfectă de debarasare de vechile tipare și de înnoire, de redescoperire a ceea ce îţi place. Îndrăznește să improvizezi, să nu amenajezi doar după o rețetă, tușa personală fiind în designul interior arma secretă care individualizează un spațiu și face diferența dintre a imita și a crea. Iar dacă nu-ţi place cum iese, o poţi oricând lua de la capăt, fiindcă pofta de redecorare vine încercând.

O pată de culoare sau mai multe, maxim trei

Este foarte important să redecorezi după un plan, deoarece, atunci când decizi să fii propriul tău designer de interior, nu ai pe cineva avizat care să-ți tempereze excesele, iar indecizia te poate face foarte ușor să pierzi direcția. Armonia trebuie să fie nota de fundal permanentă care să stabilească ritmul după care reamenajezi, așa că alege doar ce îţi place, dar nu uita să selectezi. Încearcă să creezi spaţii deschise, aerisite, evitând îngrămădirile de mobilier și decorațiuni care nu doar că vor obstrucționa mișcarea ta, dar de care nu-şi va găsi loc de trecere nici lumina. Şi nu exagera cu culorile. Maxim trei culori într-o încăpere şi fără tonuri stridente. Nici cromatic, nici cantitativ, nu aglomera, altfel vei simţi efectiv că te „strânge” casa. 

Alege o vedetă și las-o să strălucească!

Vedeta este decorațiunea sau piesa de mobilier care îţi sare în ochi atunci când intri într-o încăpere. Un element nonconformist, un raft care pare că se caţără pe perete, o bibliotecă sub formă de copac, o canapea în culori pastelate, care să te dea pe spate, să-ţi vină să te așezi pe ea şi să nu mai simţi cum trece ziua. Alege ceva care să atragă toată atenţia şi, în acelaşi timp, să o distragă de la lucrurile care ai prefera să nu se vadă, de la micile nereuşite. Apoi compune decorul în jurul elementului central și pune-ţi semnătura asupra spaţiului tău personal cu accesorii originale, un coşuleţ pentru depozitare, o ramă inedită, o vază care, chiar și goală, va umple vizual o încăpere, altfel, banală.

Priveşte în perspectivă

Rezistă tentaţiei de a alege mobilier şi decoraţiuni accesibile şi atât, doar de dragul de a înnoi cu orice preţ. Spațiul amenajat trebuie să fie nu doar frumos, ci şi funcţional, confortabil și util. O comodă TV, o canapea și o măsuţa de cafea, de ce altceva ai nevoie pentru a-ți decora sufrageria? Dacă vrei şi o bibliotecă, perfect, dacă nu, nu va fi un defect al camerei că nu afişezi ostentativ cărţi pe care oricum nu le citeşti. E important să nu te pripești, așa că ia o decizie, iar apoi pune-o la îndoială măcar o dată. Fă un pas în spate, încearcă să vorbeşti cu tine cel din viitor şi întreabă-te dacă ai schimba ceva. Presupune că da și ia de pe acum minima măsură preventivă de a evita mobila restrictivă, pretenţioasă în privinţa combinaţiilor în care poate fi inclusă. Fă-ți planuri pe termen lung și oferă-ți alternativă, alegând elemente versatile care să te ajute să obții oricând dorești o altă perspectivă asupra spațiului de locuit.

În rest, dă-i o șansă designerului din tine și fă-ți de cap!




A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work