pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Cum te pregătești pentru amenajarea camerei bebelușului tău

Cum te pregătești pentru amenajarea camerei bebelușului tău

501 Views

Nașterea unui copil este un eveniment important în viața unei familii. Schimbările ce vor urma au nevoie de etape pentru a fi asimilate și de pregătiri din partea viitorilor părinți. Pe lângă trusoul pentru gravidă,  apoi pentru bebeluș, amenajarea dormitorului, unde cel mic își va petrece anii din viață, reprezintă o adevărată provocare. Sunt părinți care se gândesc că dacă tot amenajează această cameră atunci ea să poată fi utilizată și peste câțiva ani, adică bebelușul prima dată este bebeluș, apoi va crește, camera mai necesită puțină reamenajare, și copilul va ajunge apoi la creșă, la grădiniță și apoi când va ajunge la școală se va impune o nouă rearanjare a dormitorului. Dar până la acea etapă să ne întoarcem la camera bebelușului.

Fiecare copil este unic, are propriul său ritm de dezvoltare în mai multe etape în perioada 0-3 ani, iar toate etapele dezvoltării depind în foarte mare măsură de mediul în care crește. Dacă în perioada 0-6 luni are nevoie de un mediu mai intim, protector, cu părinții cât mai mult aproape, se obișnuiește cu lumea care îl înconjoară, între 6-12 luni se va acomoda cu ritmul familiei, își va regla propriul ritm, de la somn la hrană și activitate, iar mai departe, până la 3 ani, va avea nevoie să exploreze cât mai mult spațiul unde crește. Urmează perioada în care totul se rezumă la joacă, jocul fiind modalitatea lui de a exersa și de a integra realitatea. Prin urmare, amenajarea dormitorului pentru copil trebuie gândită pentru toate aceste etape, de la mobilier, pătuț, fotoliu, spații de depozitare pentru a avea totul la îndemână, dar ulterior să poată fi folosite de copil, la cromatică, lenjerie, texturi, electrice etc.

Cum decorezi camera bebelușului

Pentru început gândește-te la tematica camerei și în funcție de ea țese întreaga poveste pentru camera bebelușului. Nu uita că indiferent de stilul ales el ar fi bine să fie în armonie cu cel folosit în designul întregii locuințe.

Culorile au capacitatea de a calma, inspira, vindeca sau chiar agita. În general, există tentația de a decora camera în roz pentru fetițe și albastru pentru băieți, însă nu este o regulă. Folosirea unor culori neutre, simple pentru pereți și pardoseală, accesorizate cu câteva nuanțe va permite ca în timp camera să poată fi redecorată fără mari eforturi. Se poate folosi o paletă neutră de griuri calde, bejuri calde cu mobilier și textile în tonuri de alb, iar jucăriile multicolore sunt pete de culoare, ce vor fi mult mai ușor de observat. Avantajul culorilor neutre este că pe viitor va fi mult mai ușor să redecorezi. Dacă nu dorești să aplici vopsea poți opta și pentru un tapet viu colorat, cu animăluțe, personaje din desene animate. Bebe va fi interesat de tot felul de imagini pe care le va vedea. Ia în calcul și partea superioară a camerei, întins pe spate bebelușul va avea nevoie de decorațiuni care să-l fascineze.

Mobilierul

Pentru că cei mici sunt sensibili și trebuie feriți de tot ceea ce le poate cauza alergii este bine să alegi produse non-toxice, spre exemplu mobilierul din lemn. Trebuie să fie confortabil, practic, frumos și sigur. Pătuțul este cea mai îndrăgită piesă de mobilier, se poate opta pentru varianta unui pat pentru bebeluș sau un pat multifuncțional, ce se poate modifica odată cu creșterea bebelușului. Pe lângă lenjeria fină și plăcută la atingere, recomandată pentru pielea micuților, include și perne în formă de animal. Alege un fotoliu confortabil pentru alăptat, masa pentru înfășat, dulap pentru haine.

Încearcă să nu așezi pătuțul bebelușului aproape de geam sau în dreptul lui pentru a-l proteja de lumina puternică ce îl poate deranja. Folosește perdele, draperii, jaluzele care să filtreze razele soarelui într-un mod plăcut, fără să întunece încăperea.

Nu uita de spațiul de joacă. Pentru atunci când va crește va avea nevoie să exploreze, să cunoască. Nu doar fetițelor, ci și băieților le plac bucătăriile pentru copii, corturile în stil indian, le place să stea la masă să coloreze, să se joace cu lego sau alte jocuri care au nevoie să fie undeva depozitate.

Iluminatul

Iluminatului trebuie să i se acorde o atenție aparte, lumina de veghe este importantă pentru că bebelușii sunt la vârsta la care se sperie ușor dacă stau singuri. Folosește sisteme inteligente pentru iluminat care să îți permită să reglezi intensitatea luminii. Pentru când va crește mai mare poți alege o sursă de lumină precum o veioză.

Nu uita de un gadget pentru monitorizarea activității lui. Când va crește mai mare și îl vei obișnui să doarmă singur vei putea să îl supraveghezi de la distanță, ca să te asiguri că totul este în regulă.

Indiferent de cum decizi să amenajezi camera puiului tău, nu uita că poți să apelezi la Natürlich, unde vei găsi produse de calitate, atât pe partea de mobilier, cât și decorațiuni. Iar dacă ai vreo dilemă legată de amenajare specialiștii de aici te vor ajuta cu sfaturi.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari, Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work