pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Cum să treci cu bine peste procesul de renovare a locuinței?

Cum să treci cu bine peste procesul de renovare a locuinței?

404 Views

Proiectul pentru renovarea locuinței este un angajament serios, ai cărui pași de implementare trebuie urmăriți pentru a se evita riscurile asociate cu renovarea.

De multe ori, oamenii tind să fie extrem de entuziasmați la începutul lucrării, dar starea de bine se diminuează pe măsură ce procesul avansează, în special dacă nu se iau din start măsuri pentru evitarea unor greșeli.

Termenul de predare al lucrării

Optarea pentru o echipă de muncitori despre care nu știi prea multe lucruri nu este o alternativă prea bună. Este important să fie un constructor profesionist, pentru a avea o garanție pe lucrare și modul de operare. Când negociezi cu meseriașii trebuie să ții cont de un detaliu important: termenul de predare a lucrării. Bineînțeles că trebuie să fii realist și să știi că un apartament nu poate fi finalizat în câteva zile deoarece calitatea lucrării ar lăsa mult de dorit. În anumite etape este nevoie de perioade de uscare, ceea ce îi obligă pe meseriași să se ocupe de alte detalii sau să ia o pauză de lucru. Asigură-te că se stabilește o perioadă optimă pentru renovare și că muncitorii se țin de treabă astfel încât doar dacă apar aspecte neprevăzute să fie depășit termenul de predare.

Verificarea echipei de constructori

Chiar dacă ai stabilit de la bun început termenii contractului pentru renovarea locuinței este bine să ții echipa sub control. Vizitele pe șantier și verificarea lucrării sunt recomandate. Poți constata, spre exemplu, că priza este montată strâmb. După ce finisajul peretelui este gata nu mai poți face nimic. Vizitează, observă, întreabă și cere să se remedieze orice greșeală constatată. La urma urmei ai tot dreptul, este casa ta și banii tăi cu care vei plăti muncitorii.

Plata pentru manoperă

Asigură-te că stabilești de la bun început prețul întregii lucrări și că vei beneficia de o garanție a lucrării, urmând să fii despăgubit în cazul în care vor apărea lucrări defectuoase în timp, va fi depășit termenul de predare etc. În general, echipele de meseriași solicită o plată în avans, înainte de începerea lucrărilor. Fii ferm și stabilește tranșele în care le vei plăti muncitorilor, ideal fiind ca fiecare etapă de renovare să fie plătită separat. În acest fel, meseriașii vor încerca să respecte promisiunile înțelegerii pentru a intra în posesia banilor.

Apelează la un designer de interior

Mulți oameni preferă să se ocupe ei înșiși de renovarea locuinței lor, însă adesea apar nemulțumiri și dezamăgiri provenite din lipsa de experiență și organizarea defectuoasă a procesului de renovare. Dacă nu planifici totul corect nu vei putea utiliza cât mai repede cele mai importante zone ale casei, precum baia, bucătăria și dormitorul. 

Renovarea presupune și respectarea unei succesiuni de etape pe care cel mai bine o cunoaște un designer de interior. Mintea lui este setată să caute soluții și va putea sesiza cu ușurință anumite aspecte la care nu te-ai fi gândit. El îți poate realiza proiectul pe baza căruia vor lucra meșterii care au în față planurile cu etapele renovării și vor știi cum să procedeze. Iar designerul de interior va știi să verifice dacă fiecare etapă este corect realizată.

Economisește timp apelând la comenzi online

În perioada în care ai șantier și mai ai și un job și copii de care trebuie să te ocupi, cu siguranță că nu îți convine să colinzi și magazinele pentru anumite produse. De aceea, cunoscând ceea ce ai nevoie și probabil și la recomandarea designerului de interior poți apela la cumpărăturile online. Mobilierul sau covorul se pot afla doar la un click distanță de tine. Tot ce ai de făcut este să faci comenzile din timp.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work