pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Cum să-ți amenajezi locuința ca să-ți reflecte personalitatea

Cum să-ți amenajezi locuința ca să-ți reflecte personalitatea

646 Views

”Acasă este acolo unde îți este inima”, sună un celebru aforism. Acasă este locul unde sufletul tău se simte iubit și liniștit, unde te regăsești ca ființă spirituală, îți găsești oaza de liniște după o zi de muncă și luptă cu viața, locul în care cele mai banale activități devin ritualuri mult așteptate, cum ar fi pregătirea cafelei dimineața, este locul unde te simți confortabil pentru că reflectă o parte din personalitatea ta.

Fiecare locuință are o poveste de spus și o spune prin felul în care arată, care la rândul ei vorbește despre modul de a fi a locatarilor ei. Dar cum să ai o casă ca desprinsă din reviste, pentru că de fapt acesta este trendul spre care multă lume se îndreaptă, dar care în același timp să aibă și o notă personală din persoana care locuiește acolo, să-ți reflecte personalitatea? Specialiștii Natürlich vin cu câteva sfaturi.

Alege un stil care ți se potrivește

Înainte să achiziționezi mobila și să alegi culoarea decide ce stil de amenajare interioară ți se potrivește. Cumpără reviste de profil, vezi care sunt trendurile actuale, citește bloguri despre stiluri de viață și design interior. Notează-ți ce caracteristici îți plac, leagă-le de un anumit stil. Dacă îți place eleganța sigur te vei simți confortabil într-o încăpere în stil vintage, dacă preferi simplitatea și lucrurile practice atunci stilul scandinav este pentru tine. Imaginează-ți casa ta la cheie cu toate elementele identificate, de la mobilier la accesorii și culori, gândește-te cum te fac acestea să te simți. Este o modalitate prin care vei exclude anumite stiluri și vei găsi ceea ce ți se potrivește. Implică ceva muncă, ia timp, dar merită efortul pentru casa în care vei locui mult timp.

Nu sacrifica confortul în defavoarea unei imagini desprinse din reviste

Sigur că idealul este să avem o locuință care să arate cât mai bine, ordonată, așa cum vedem în reviste și la emisiunile TV. Dar înainte de toate confortul trebuie să primeze pentru că acea locuință va fi folosită zilnic, canapeaua din living va fi utilizată zilnic de tine sau ai tăi și trebuie să fie confortabilă, nu doar estetică și luxoasă ca să dea bine în poze. După o zi lungă la job sigur îți dorești să te relaxezi într-un loc comod în intimitatea propriei tale case! Așadar, sfatul nostru este ca atunci când îți concepi planul de amenajare al locuinței să bifezi partea cu confortul și să alegi piese de mobilier confortabile, practice și conforme cu necesitățile tale. Canapeaua din living dacă îndeplinește aceste cerințe și este și accesorizată cu perne, pături și alte articole necesare sigur va îmbunătăți experiența de acasă.

Alege cromatica, mobilierul, decorațiunile care să fie pe gustul tău

Te simți bine într-o casă unde rezonezi cu vibe-ul ei. Acele vibrații trebuie să fie confortabile și prietenoase deoarece reprezintă singurul lucru care vor face casa să se simtă în acel mod unic a ta. Potrivirea culorilor, utilizarea suvenirurilor ca obiecte de decor, etalarea cu mândrie a obiectelor moștenite din familie vor crea o atmosferă specială și personală în casa ta. Unii oameni afișează obiecte de colecție, alții obiecte de artă, unele sunt extrem de personale și pot evoca amintiri fericite. Desigur, nu înseamnă că trebuie să încarci vizual spațiul, să creezi o dezordine vizuală care să deranjeze. Dar integrate cu gust în decor aceste elemente nu doar că te vor face să te simți mai relaxat, dar oaspeții tăi vor aprecia locul care se simte confortabil și prietenos.

Culorile pe care le folosești pentru cromatica pereților, a textilelor, mobilierului reprezintă cu adevărat cine ești și cum te simți. Culorile calde, deschise, stau la baza unei bune dispoziții, întrețin o stare afectivă pozitivă. În schimb, culorile reci, închise induc tristețe, depresie, scad nivelul energetic.

Sigur, dacă ai nelămuriri în ceea ce privește amenajarea casei tale, nu știi cum să alegi ceea ce ți se potrivește, poți apela la sfaturile specialiștilor Natürlich. Vino în magazinele noastre și astfel vei avea ocazia să te inspiri din spațiile expoziționale amenajate, de la bucătărie la sufragerii și dormitoare. Iar dacă îți va plăcea ceva, care să se potrivească cu nevoile tale, acele piese de mobilier sau decorațiuni ți le vei putea și achiziționa.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari, Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work