pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Cum să obții o cămară ordonată

Cum să obții o cămară ordonată

877 Views

Cămara este un loc necesar într-o casă, mai ales pentru pasionații de gătit. Nu este un loc ofertant ca și dimensiune, dar dacă este bine întreținută și organizată economisești spațiu și timp. O organizare exemplară nu este greu de realizat. Ai nevoie de câteva sfaturi și trucuri pe care să le pui în practică.

Pentru început planifică zonele din cămară, cine, de ce va avea nevoie. Dacă ai copii și dorești să le oferi acces la diferite gustări ținute în cămară asigură-te că sunt depozitate la înălțimea lor, dacă nu dorești să aibă acces la anumite produse stochează-le pe un raft superior.

La fel cum se întâmplă în raioanele magazinelor, unde totul este organizat, ai nevoie și tu ca în cămară organizarea să fie făcută pe grupe, astfel încât accesul la provizii să fie mult mai facil.

Folosește un sistem de rafturi de depozitare pentru a avea ordine în cămară. Având dimensiuni mici pot fi utilizate și în spații înguste, iar etajerele sunt astfel concepute încât să poți avea acces ușor la obiectele pe care le așezi. Poți depozita o mulțime de lucruri pe rafturi: borcane, conserve, sticle, pungi cu ingrediente etc. Cu separatoarele de rafturi vei putea crea spații cu niveluri suplimentare pentru borcane cu înălțimi diferite.  

Depozitează separat alimentele de detergenți, în caz că-i depozitezi în cămară. Astfel, alimentele vor fi protejate de mirosul degajat de detergenți.

Folosește recipiente transparente

Folosește o varietate de recipiente transparente pentru diferite tipuri de alimente, astfel încât să știi exact ce ai în ele și cât de mult ai. Însă ai grijă la cele care trebuie ferite de lumină. Ingredientele uscate, de care te folosești frecvent, gen făină, zahăr, paste, orez etc le poți păstra în recipiente mari, înalte și transparente, care se închid etanș. Este important ca recipientele să fie de calitate și durabile în timp.

Pentru o organizare mai riguroasă folosește tăvi și cutii de plastic, o idee bună ar fi să folosești suporturi rotunde, pe care să le amplasezi chiar și în zona de colț a rafturilor. Borcanele, conservele pot fi depozitate aici și sunt ușor la vedere.

Etichetarea recipientelor

Dacă folosești un sistem de etichetare pentru conserve, borcane, sticle, pungi, cutii de plastic vei găsi mai rapid ceea ce cauți, mai ales dacă ești în plin proces de gătire.  Adăugarea de etichete va indica în mod clar oricărui membru al familiei unde va găsi ceea ce caută. Sortează pe categorie și verifică și data de expirare în acest timp.

Coșuri pentru depozitare

Folosește coșuri pentru a grupa diferite sticle cu ulei, sosuri, vin astfel încât să protejezi rafturile de lichidele vărsate.  La fel, pot fi folosite pentru a grupa alimente ambalate după categorii, ceaiuri, condimente sau alte alimente.

Montează sertare de cămară

Cu ajutorul sertarului de cămară și organizatoarelor de sertar vei păstra cutiile la locul lor, vei putea ajunge ușor în zona din spate și nu vor fi toate aruncate una peste alta. Sertarele cu sistem de glisare care se închid și deschid foarte ușor oferă acces la orice obiect din interiorul acestora.

Tablă pe ușa de la cămară

Înlocuiește sticla ușii de la cămară cu o tablă. Va deveni rapid centrul de comunicații al bucătăriei. Vei putea ține o evidență mai clară asupra a ceea ce ai în cămară și îți vei putea face lista de cumpărături pe ușa de la cămară.

Folosește cărucioare în spații mici

Pune lucrurile pe care le folosești cel mai des pe un cărucior, cu sistem jolly. Vei avea mai ușor acces la ele și în plus vei câștiga și spațiu în cămară.

Casa trebuie să fie un loc plăcut și odihnitor, organizată și ordonată, astfel încât să te simți confortabil, și cu puțină atenție, planificare, imaginație și bun gust vei putea amenaja cămara visurilor tale. Iar la Natürlich găsești soluțiile necesare pentru a utiliza la maxim tot spațiul de care dispui în cămara ta.  

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari, Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work