pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Cum să îți transformi și mai mult casa în acasă

Cum să îți transformi și mai mult casa în acasă

485 Views

Se spune că acasă este acolo unde sunt cei pe care îi iubești. Este cu siguranță cel mai important ingredient. Dar pe lângă aceasta fiecare dintre noi simte nevoia să își lase amprenta personală asupra căminului, să o personalizeze după bunul plac. Iată câteva sfaturi pentru a face mediul ambiental mai plăcut, pentru a te simți mai confortabil la tine acasă și pentru a transforma casa în acasă.

Păstrează curățenia și ordinea în casă

Fă Rai din ce ai! Menținerea curățeniei și a ordinii în casă îți poate schimba viața. Chiar dacă activitățile ce țin de curățenia locuinței pot să pară o corvoadă, de fapt lucrurile stau invers. Studiile arată că o casă curată și bine organizată este benefică pentru sănătate, reduce nivelul de stres, oferă confort, o stare de bine și fericire. Nimic nu se compară cu mirosul așternuturilor proaspăt spălate, ce îți oferă o stare de bine atunci când te scufunzi în ele și aluneci ușor în lumea viselor. Spală regulat așternuturile, șterge podelele, aspiră covoarele, elimină praful, ține lucrurile în ordine, aranjate în cutii și coșuri pentru depozitare. Nu-i așa că la final îți vine să te așezi jos, cu o ceașcă de cafea în mână și să te simți mândră de ce ai realizat?

Fă-ți patul în fiecare zi

Ziua bună se cunoșate de dimineață, deci imediat după ce te trezești  fă-ți patul. Nu doar că este un prim pas pentru o zi productivă, ci îți va crea și o energie pozitivă. Dormitorul va arăta mai curat, vei găsi lucrurile mai ușor și te va relaxa. Dacă îți faci patul în fiecare dimineață este posibil să fii motivat să menții ordinea în cameră pe tot parcursul zilei și probabil să îmbunătățești aspectul dormitorului pe zi ce trece.

Decorează încăperile cu lucruri cu valoare sentimentală

Pentru mulți dintre noi casa copilăriei reprezintă cu adevărat acasă. Deși nu se poate recrea pe deplin acel sentiment al căminului copilăriei, câteva frânturi din acea perioadă pot fi integrate în decorul actualei locuințe. Fie că este o piesă de mobilier, un bibelou, o păpușă, o cuvertură pentru pat, toate pot fi încorporate în noua casă și recrea acea atmosferă caldă și primitoare.

Apelează la mirosurile îmbietoare ale lumânărilor parfumate

Lumânările parfumate sunt decorațiuni îndrăgite pentru casă deoarece creează o atmosferă plăcută, emană un parfum deosebit. Parfumul lor are și efect relaxant, ducând la calmarea perioadelor stresante. Parfumurile influențează modul în care ne comportăm și ne simțim, creează o senzație plăcută de acasă.

Decorează pereții cu lucrări de artă

Acasă reprezintă întreaga locuință pe care ai amenajat-o și decorat-o astfel încât să te reprezinte cât mai bine, pentru a petrece clipe frumoase alături de cei dragi. Rupe monotonia unui perete alb prin decorarea sa cu lucrări de artă. Este o adevărată plăcere să privești lucruri frumoase, precum tablouri, fotografii înrămate, colaje cu imagini. Toate te vor face să te simți mai bine, vor insufla personalitate casei tale și o vor transforma mai mult în acasă.

Adoptă un animal de companie

Acasă înseamnă locul unde te așteaptă mereu cineva drag. Acel cineva poate fi și un animal de companie, un cățel sau o pisică, care îți vor veni în întâmpinare când te întorci de la lucru, îți vor sări în brațe și te vor ajuta să te eliberezi de stres, vor contribui la creșterea stării tale de bine. Deși îngrijirea unui animal de companie este o responsabilitate mare și implică multe griji, nimic nu se compară cu dragostea ce ți-o poartă și sentimentul care te va încerca de fiecare dată când animăluțul tău te va aștepta în fața ușii.  

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari, Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work