pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Cum să-ți reinventezi holul de la intrare

Cum să-ți reinventezi holul de la intrare

916 Views

Holul este cartea de vizită a locuinței, primul contact al musafirilor cu locuința ta. Și deși pare banal, să știi că și holul are nevoie de o amenajare corespunzătoare și nu trebuie tratat ca un simplu spațiu. Fiecare are probabil un cuier, un pantofar, o banchetă, lucruri esențiale din punct de vedere practic în holul de la intrare. Dar ce zici să îmbini utilul cu plăcutul și să aduci în această încăpere și câteva elemente de ordin estetic? Haide să vedem cum poți să schimbi decorul holului tău, indiferent că se află la intrare sau face legătura între două camere.

De obicei când se începe renovarea în locuință holul are cea mai puțină însemnătate. Pentru mulți este doar locul unde se depozitează încălțămintea și hainele sau rămâne doar un simplu spațiu gol. Poți transforma holul de la intrare într-un spațiu călduros și plin de farmec dacă ții cont de forma, dimensiunile și gradul de luminozitate. Nu-l încărca cu mult mobilier care va crea senzația de spațiu aglomerat.

Un hol mare poate adăposti mai multe dulapuri, este amenajat cu decorațiuni. În schimb, într-un un hol mic, mai îngust nu se pune accent prea mult pe latura decorativă. Adaptări și reinterpretări se pot face și într-un spațiu mai restrâns. Pentru că în multe locuințe holul este îngust poți alege ca finisaje un dulap cu oglindă, din tavan până la podea, vei masca astfel spațiul de depozitare dar vei crea și senzația de spațiu mărit prin folosirea oglinzii. Sau poți folosi o consolă îngustă și o oglindă pe unul dintre pereți.

Culori plăcute pentru pereți

Poți folosi încă de la intrare culori puternice, nuanțe îndrăznețe, dar dacă nu îți plac sau nu se potrivesc cu restul casei și nuanțele neutre sunt o opțiune în amenajarea holului. Ținând cont că aici există riscul ca pereții să se murdărească mai repede poți folosi un tapet lavabil, ce poate fi curățat și îngrijit mai ușor. Creează un perete accent în hol, fie vopsindu-l, fie folosind tapet sau placându-l cu cărămidă aparentă. Oferă-i personalitate și agață câteva tablouri sau rame cu fotografii.

Decorațiuni interioare și mobilier

Sunt esențiale câteva obiecte decorative care încălzesc intrarea. Dacă îți place stilul clasic, amenajează în hol un fotoliu și un suport cu ghiveci cu plante, care cresc și în spații cu mai puțină lumină, și vei crea astfel o atmosferă relaxantă. Holul poate fi animat foarte repede în stil scandinav, deci optează să aduci câteva vaze decorative înalte, un suport de haine minimalist pe care să-l așezi cât mai aproape de ușa de la intrare sau un cuier de perete mai masiv.

În filosofia Feng Shui, spre exemplu, sunt preferate curbele deoarece facilitează circulația energiei de-a lungul întregului spațiu, iar piesele de mobilier rotunjite sunt mai bune și din punct de vedere al siguranței. Întâmpină energia pozitivă de la intrare și facilitează-i accesul în locuință fără piedici. Prin urmare, optează pentru piese de mobilier curbate deoarece formele rotunjite oferă și un confort psihologic mai relaxant.

Dacă ți-au fost de folos aceste sfaturi și îți dorești și alte idei îți propun să te inspiri de la Natürlich.

 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Decoratiuni, Amenajari
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work