pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Cum să-ți amenajezi locuința dacă lucrezi de acasă?

Cum să-ți amenajezi locuința dacă lucrezi de acasă?

827 Views

Până acum aproape un an mulți dintre noi lucram dintr-un birou frumos, într-o clădire cu multe compartimente și birouri. Apariția COVID-19 însă a forțat companiile să părăsească clădirile standard de birouri și să aibă încredere în tehnologie și angajați, pentru ca aceștia să lucreze de la distanță, la domiciliu. Aici, la domiciliu, camerele de zi și chiar bucătăriile s-au transformat rapid în spații de lucru.

Biroul este locul unde creativitatea și productivitatea trebuie să ajungă la cote maxime, spațiul care îl înconjoară să fie aerisit și să conțină pe lângă elementele esențiale- scaun confortabil, masă de birou, organizatoare și accesorii de birou- și lucrurile preferate ale persoanei care îl va folosi, de la decorațiuni, la plante și chiar culorile preferate.

În amenajarea unui astfel de birou trebuie luate în considerare și amplasarea, dimensiunea mesei de birou în funcție de activitate.

Amplasarea

Amplasarea ideală a biroului este în apropierea geamului, unde există lumină naturală din abundență. Aceasta va face ca spațiul să fie perceput mult mai mare.

Dacă spațiul din interior nu îți permite să amplasezi biroul acolo, fiind prea mic, poți amenaja ”sediul de acasă” în balcon, asta în condițiile în care este închis și nu ești expus frigului atunci când lucrezi.

Poți amenaja un birou de dimensiuni mici, care să se integreze cu ușurință în spații restrânse, folosindu-te de soluții inteligente și ingenioase: un mic birou încastrat în interiorul unui corp de mobilier care îl va masca. O altă soluție o reprezintă masa de birou extensibilă sau rabatabilă, amplasată într-o zonă unde se pot monta câteva rafturi sau polițe deasupra mesei, pe care să fie aranjate organizatoarele de birou, sau lângă o mini bibliotecă cu câteva rafturi. Zona din colț a camerei poate fi eficient amenajată pentru un mini birou.

Culori și materiale pentru mobilierul de birou

În funcție de stilul din locuință este indicat să îți alegi și mobilierul de birou. O masă de birou albă sau neagră pentru stilul minimalist și contemporan, pentru stilul shabby-chic optează pentru un corp de birou vintage.

Mesele de birou ușoare, confecționate din PAL sunt accesibile în diferite mărimi și modele.

Dacă beneficiezi de suficient spațiu poți opta pentru un birou din lemn masiv. Se va menține mai bine în timp.

Acordă atenție și scaunului de birou, dacă stai multe ore așezat la birou este important ca acesta să fie confortabil, să îți susțină spatele, să aibă dimensiunea potrivită pentru zona de șezut.

Accesorii necesare pentru biroul de acasă

Un aspect important pe care trebuie să-l iei în considerare este managementul cablurilor. Pentru a nu se deteriora sau încâlci optează pentru o cutie de de organizare cabluri birou.

Deși lumina naturală este de preferat, un birou are nevoie și de lumină artificială. Corpurile de iluminat indicate sunt lămpile de birou, așezate pe masa de birou, sau lampadarele amplasate lângă birou sau în spatele acestuia astfel încât lumina să cadă în zona potrivită.

Petele de culoare oferă fundalul perfect pentru o zi de muncă productivă. De aceea, poți amplasa în apropierea biroului un suport suspendat care să suțină un ghiveci cu flori curgătoare. Verdele reprezintă prospețime, iar plantele nu doar înfrumusețează locuința, ci și absorb toxinele din aer și degajă oxigen.

Pe masa de birou, dacă spațiul permite, aranjează o vază cu flori multicolore sau un mini ghiveci cu flori. Îți va schimba în totalitate starea de bine și te va inspira datorită coloritului spectaculos al florilor și frunzelor.

Nu lăsa peretele din fața biroului să stea gol, sparge monotonia agățând câteva tablouri.

Nu uita de accesoriile de pe masa de birou, de la seturi speciale pentru depozitarea pixurilor, creioanelor, agrafelor, la agende, mape, rame foto, suporturi, recipiente, ceasuri, statuete, lumânări parfumate etc. Încearcă să nu încarci biroul cu toate acestea, oricât de mult îți plac.

Designul biroului reflectă de cele mai multe ori personalitatea celui care îl folosește și în funcție de nevoile sale. Important este să creezi un mediu de lucru cât mai plăcut, pe care să îl decorezi astfel încât să să te facă să te simți ca acasă. 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work