pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Cum să-ți alegi canapeaua în funcție de tapițerie?

Cum să-ți alegi canapeaua în funcție de tapițerie?

2146 Views

O canapea este una dintre cele mai importante piese de mobilier pe care trebuie să le ai într-un living sau într-o cameră de oaspeți. Are un puternic impact estetic și trebuie să se încadreze perfect în stilul camerei. Totodată, trebuie să servească mai multor scopuri având în vedere că va fi folosită în diferite activități de către membrii familiei.

Deși s-ar putea să ai o idee cum vrei să arate, cel mai bine este să îi gândești prima dată funcția. Au trecut vremurile în care musafirii erau invitați să stea pe scaune în sufragerie, acum sunt invitați să ia loc pe canapea. Poate împreună cu prietenii vă gândiți să vă uitați la un film la TV, iar canapeaua din fața TV-ului este locul perfect.

În funcție de activități trebuie să te gândești cam câte locuri ar trebui să aibă, cât de mare să fie. În al doilea rând trebuie să primeze și confortul și atunci  ora de relaxare de după masă, tolănit/ă pe canapea este mai mult decât așteptată. Trebuie să ții cont, atunci când alegi canapeaua, dacă ai și animale de companie. Cu siguranță, nu-ți dorești urme de ghetuțe de pisică pe canapeaua din piele sau pete lăsate de lăbuțele murdare ale câinelui.

Prin urmare, cum alegem canapeaua, cu ce tip de tapițerie? Tapițeria este importantă pentru durata de exploatare și confort. Dar ce materiale sunt mai rezistente?

Canapeaua din stofă

Stofa este cea mai comună alegere pentru tapițeria canapelei. Nu doar că se găsește într-o varietate de modele și culori, dar este de multe ori tratată cu un strat de material protector care să o facă durabilă în timp. Sunt folosite materiale de stofă easy water clean, care se curăță cu apă, sau water repellent care este rezistentă la apă, ori pet friendly, țesătură rezistentă la pete și părul animalelor de companie.

Totodată, pot fi folosite stofe care seamănă cu catifeaua, mult mai rezistente și plăcute la atingere. Dacă vrei să experimentezi confortul unei canapele din stofă, din toate punctele de vedere, dublată de eleganță și funcționalitate, atunci amenajează livingul tău cu colțarul extensibil cu ladă DAX. Se potrivește oricărui tip de locuință, având un stil modern și primitor. Totodată este extensibil oferind un pat extrem de confortabil pe timpul nopții.

Canapeaua din piele

Există diferite modele ale canapelelor din piele: naturală sau artificială. Pielea are farmecul ei, arată bine, nu se deformează ceea ce o face să reziste în timp. Este moale și confortabilă, poate să respire, ceea ce face ca iarna să fie mai călduroasă, iar vara mai răcoroasă. Având suprafața netedă și puțin lucioasă este puțin probabil să se păteze deoarece petele nu pătrund în țesătură. Orice se varsă se poate șterge imediat cu o lavetă umedă. 

Sigur, dacă nu ai animale de companie sau copii mici canapeaua din piele este o alegere bună. Este o piesă luxoasă, ce va transforma camera de zi într-un spațiu elegant. Dacă dorești să optezi pentru o canapea cu tapițerie din piele îți recomandăm colțarul extensibil Felix, din stofă și piele ecologică, ce asigură confort și rezistență în timp, sau colțarul extensibil Enterprise, din piele ecologică.

Desigur, în funcție de preferințe se poate opta pentru tapițeria din catifea, care este mult mai pretențioasă, însă elegantă. Bumbacul este un material accesibil, dar mai puțin rezistent la pete.

Oricare ar fi preferințele tale în materie de culori, design sau material pentru tapițerie, asigură-te că alege să pui accent pe calitate, canapeaua oferind nu doar aspect estetic ci și relaxare și confort. De aceea, te așteptăm să descoperi la Natürlich o gamă diversă de modele de canapea și colțare care să se potrivească cu preferințele și interiorul locuinței tale.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work