pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Cum să folosești pernele decorative ca un specialist în home design

Cum să folosești pernele decorative ca un specialist în home design

1655 Views

Câteva perne bine alese pot oferi culoare și stil oricărui spațiu. Ți s-a întâmplat să intri într-o încăpere și să rămâi impresionat/ă de modul în care arată patul, canapeaua, colțarul sau fotoliul pe care sunt amplasate pernele decorative? Mie da. Uneori, când cumperi canapeaua, aceasta vine la pachet cu un set de perne. Dar parcă nu se potrivesc cu decorul și ai vrea să completezi cu alte culori, care să contrasteze cu culoarea canapelei. Efectul final poate fi la fel de eficient ca adăugarea unor tablouri pe pereți. Ai de unde alege, sunt disponibile într-o varietate de culori, dimensiuni, forme, textile. Acest aspect ridică și o problemă, cum să le combini corect astfel încât să oferi încăperii originalitate. Haideți să vedem de ce ar trebui ținut cont în alegerea și modul de aranjare al pernelor decorative.

Asortează pernele decorative cu restul decorațiunilor din încăpere

Este recomandat ca pernuțele să fie în ton cu alte elemente ale încăperii, pereți, podea, tablouri, mobilă, draperii, tapițerii. Modul în care este mobilată încăperea contează foarte mult deoarece perna trebuie să fie în armonie cu aceasta. Dacă zona unde este amplasată canapeaua este luminoasă folosește perne decorative în tonuri mai întunecate. Potrivește-le să fie în ton cu draperiile, astfel vor face camera să pară mai intimă. Culori precum roșu, maro, bleumarin sunt o alegere potrivită.

Folosește perne din materiale diferite

Folosirea pernelor decorative din același material poate oferi un aer plictisitor. Folosind pernuțe din diferite materiale, cu texturi diferite poți crea un amestec cu puternic efect vizual. Alege perne al cărui material exterior este de bună calitate, plăcute la atingere. Poți opta pentru mătase, in, bumbac, lână catifea, blană, vâscoză și combină-le pentru a evidenția anumite aspecte. O canapea din piele o poți asorta cu pernuțe din catifea sau chiar blană, iar o canapea simplă cu perne din materiale excentrice sau inserții lucitoare

Decorează în ton cu anotimpurile

Fiecare anotimp oferă o nouă oportunitate de a schimba decorul camerei. Una dintre modalitățile potrivite este de a schimba pernele decorative în ton cu anotimpul. Primăvara și vara sunt potrivite pernele decorative în culori strălucitoare cum sunt galben, portocaliu, verde strălucitor, iar toamna și iarna culorile mai întunecate, precum maro, bleumarin, gri, verde închis. Folosește perne din material mai gros, dimensiuni mari și accesorizează-le cu pături groase, pufoase care să facă să treacă mai ușor anotimpul rece.

Forma și dimensiunea pernelor

Există perne mici, mari, pătrate, dreptunghiulare, rotunde, tubare, dar cel mai des întâlnite sunt cele în formă pătrată sau dreptunghiulară. Cele rotunde sau tubare sunt folosite ca formă de accent, o bucată într-un aranjament decorativ. Combină perne de dimensiuni și forme diferite, cum ar fi ovale sau alungite, pentru a crea o atmosferă familiară și primitoare. Pentru atunci când vrei să stai întins folosește o pernă decorativă pătrată pentru că îți oferă o bună susținere a spatelui și confort sporit. Pentru o susținere bună a gâtului sau zonei lombare este potrivită o pernă dreptunghiulară.

Pe canapeaua din living se găsesc de cele mai multe ori 4-5 perne de dimensiuni mai mici de 40-45 cm,  dar dacă canapeaua este mare pot fi aranjate 2-3 perne de dimensiuni mai mari de 45 cm. Nu utiliza perne mici pe o canapea mare, însă dacă îți plac pernele mici, le poți utiliza pe o canapea mare doar dacă însoțesc niște perne decorative medii. Într-o cameră spațioasă sunt recomandate pernele de dimensiuni extra, peste 50 cm, însă poți crea și o varietate prin decorarea camerei cu perne decorative în mai multe dimensiuni. 

Fii în ton cu trendurile

Odată cu schimbarea anotimpurilor magazinele de decor prezintă noi colecții care dau tonul sezonului și care îți dau de înțeles care ar fi trendurile decorative. Alege pernele de decor cu multă grijă pentru că ele vor face parte din decor, nu mai sunt doar niște simple accesorii ci un must have. Pentru o atmosferă cozy și un confort sporit alege pernele din țesături plăcute la atingere, cum ar fi bumbacul.

Ți-au fost de folos aceste sfaturi? Eu sper că da. Dar pentru mai multă inspirație te invit la Natürlich. În spațiul expozițional din magazinele Natürlich vei avea ocazia să urmărești modul de aranjare a pernelor decorative făcută de specialiști și te poți inspira pentru locuința ta.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work