pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Cum să fii mai creativ atunci când îți amenajezi locuința

Cum să fii mai creativ atunci când îți amenajezi locuința

688 Views

Amenajarea unei locuințe nu este deloc ușoară, perspectiva de a-ți decora propria casă poate fi atât înspăimântătoare cât și interesantă, mai ales dacă este pentru prima dată. Însă atunci când ajungi în etapa de a-ți amenaja propria casă ai două opțiuni: să apelezi la un specialist în home design, care să te ghideze, să-ți propună planuri concrete, să îți ofere idei, să-ți recomande magazine de mobilier și decorațiuni, să-ți sugereze variante de a face cumpărăturile în mod inteligent și organizat sau să te transformi tu în designer de interior. Dacă alegi a doua variantă îți propun un set de sfaturi de care să ții cont astfel încât să fii cât mai creativ/ă în procesul de amenajare a propriei locuințe.

Caută surse de inspirație

Citește despre stiluri de design interior, uită-te la multe fotografii cu modele de mobilier - pe internet sunt sute, mii de modele, fă-ți planuri pe hârtie cu amplasarea mobilei, gândește-te la funcționalitățile de care vei avea nevoie. Alege culorile pentru fiecare zonă în parte și începe căutările prin magazine. 

Gândește ca un designer de interior

 Nu toată lumea își permite să ceară sfaturi unui designer de interior, dar asta nu te oprește în a-i imita munca. Concentrează-te prima dată asupra imaginii de ansamblu, decide un stil de decor, caută o schemă de culori, caută mobilierul potrivit sau dacă ai găsit deja mobilierul potrivit găsește o modalitate de a dezvolta o schemă de culori în jurul acesteia. Nu cumpăra obiecte de decor și piese de mobilier doar pentru că îți plac, asigură-te că se și încadrează în decor. 

Paleta de culori perfectă pentru locuința ta

În alegerea paletei de culori este recomandat, nu și obligatoriu, să ții cont de proporția 60-30-10, adică 60% culoarea dominantă dintr-o încăpere, care să aibă o nuanță neutră, delicată, să îți odihnească ochii, apoi 30% să fie o nuanță îndrăzneață și, în final, 10% o culoare accent.

În alegerea culorii pereților din fiecare încăpere gândește-te în primul rând la activitățile pe care le vei desfășura acolo, te vei odihni sau vei avea nevoie de concentrare maximă pentru un proiect la job. Dacă te-ai decis în privința culorii dominante, dar nu a și a nuanțelor monocrome te poți inspira din conceptele monocrome sau poți face combinații armonioase între două culori învecinate pe discul cromatic ori poți face alegeri mai îndrăznețe și să mergi pe culori complementare, aflate în puncte opuse ale discului cromatic.

Mobilierul și decorațiunile potrivite

Înainte să îți cumperi mobilierul decide-te asupra activităților importante din fiecare încăpere și alege corpurile de mobilier în funcție de acest criteriu. Spre exemplu, livingul este locul care poate îndeplini simultan mai multe roluri: loc de socializare, zonă de relaxare, spațiu pentru luat masa, cameră de oaspeți și chiar birou, deci ai nevoie de mobilier pe măsură.

Dacă nu ai un set de mobilier, optează pentru piese de mobilier care să pară că se potrivească împreună, alege-le să fie din același material, în culori similare, complementare, să fie din același stil. Nu combina o măsuță de cafea modernă cu o comodă TV în stilul anilor 70.

În funcție de stilul de design poți opta pentru mobilier retro, rustic, shabby chic, modern, minimalist, contemporan, industrial, clasic sau tradițional, vintage. Spre exemplu, un living modern arată impecabil cu mobilier alb, ce creează o atmosferă relaxantă, va lumina camera și îi va oferi un farmec irezistibil. Desăvârșește ambientul cu decorațiuni potrivite stilului de decorare. Un tablou pictat manual  sau o lucrare de artă frumoasă vor arăta foarte bine agățate la înălțimea potrivită. Dacă interiorul are prea multe linii drepte folosește-te de cercuri, spre exemplu un taburete rotund, o masă rotundă, un covor rotund, o decorațiune de perete.  Dacă ești adeptul sau adepta stilului industrial îți poți amenaja livingul cu un set de mobilier în acest stil, dar ai grijă și la restul decorului: un perete ce imită cărămida poți folosi un fototapet, o lustră de metal etc.

Folosește oglinzi pentru a mări vizual spațiul și nu uita de piesa de rezistență, un colțar sau o canapea pe care să te relaxezi după o zi obositoare la lucru.

În procesul de amenajare a locuinței nu uita o regulă foarte importantă: ține cont și de gusturile și preferințele personale, dar și de confortul tău și al celor dragi. Pentru mai multă inspirație în alegerea mobilierului și a decorațiunilor potrivite te invit în magazinele Natürlich sau să intri pe webshop. 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work