pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Cum să amenajezi holul de la intrare ca un profesionist

Cum să amenajezi holul de la intrare ca un profesionist

1263 Views

Există o veche zicală: este greu să schimbi prima impresie. Se aplică și acasă, unde holul oferă prima impresie musafirilor care ne calcă pragul.

Așadar, întrebarea este cum decorăm holul de la intrare? Nu există o rețetă perfectă, totul depinde de numeroși factori, inclusiv dimensiunea, stilul de amenajare a restului locuinței, gusturile proprietarilor. Este de menționat că holul nu înseamnă doar un spațiu de depozitare a încălțămintei, a îmbrăcămintei de stradă. În amenajarea sa trebuie să se reflecte frumusețea pereților, o podea elegantă, iluminatul, elemente decorative.

Holul reprezintă elementul de legătură cu celelalte încăperi, prin urmare și amenajarea sa trebuie să fie în armonie cu restul casei. Ce facem? Dacă nu știi de unde și cum să începi, ți-am pregătit câteva sfaturi utile despre cum să amenajezi un hol, ca un profesionist!

Ia în calcul mărimea și forma holului

Holul de la intrare poate avea forme și mărimi diferite, prin urmare ia în calcul cât este de larg sau de îngust pentru a determina modul în care îl vei amenaja și unde va fi punctul focal. Nu îți dorești să cumperi un anumit tip de mobilier și ulterior să nu existe suficient spațiu pentru trafic.

Joacă-te cu percepția de adâncime

Alege un model de pardoseală alb negru în carouri pentru a păcăli ochiul sau chiar un model de mozaic, ce captează atenția prin eleganță. În plus, culorile îndrăznețe pe pereți vor ajuta la atragerea privirii. Folosește-te de principiile cromatice ce conferă încăperii adâncime și astfel se creează senzația de spațiu mai mare.

Folosește oglinzi pentru a reflecta lumina

Mărește vizual încăperea cu ajutorul oglinzilor înalte din podea până în tavan. Oglinzile pot lumina un hol și îl pot face să pară mai mare decât este în realitate. Punând oglinda pe peretele opus corpurilor de iluminat vei face ca holul să pară mai mare și mai aerisit.

Nu folosi în mod abuziv obiecte de decor

Dacă ai un hol îngust, dar nu numai îngust, nu trebuie să-l încarci foarte mult. Poți folosi bănci, console, lucrări de artă, lămpi, aplice care nu sunt doar plăcute din punct de vedere estetic ci au și un scop. Pe peretele din hol poți agăța rame foto, tablouri.

Creează o vignette

Folosește o consolă pe care așează o lampă, vaze, boluri, agață deasupra, pe perete, o oglindă și vei crea astfel o vignette. Vignette în home design reprezintă un aranjament de minim trei obiecte, cu un obiect dominant, sau chiar un mobilier care să creeze un punct focal care să atragă privirea. Toate trebuie să ofere o stare de confort. Atenție, obiectele să nu fie mai mari decât consola folosită, adică o vază imensă pe un spațiu îngust.  Pot fi folosite obiecte decorative pe care îți place să le vezi, gen rame foto, cărți, boluri decorative, lumânări, vaze pentru flori, sculpturi etc care vor face holul mai primitor și mai deosebit.  Aranjamentul va deveni punctul focal al holului și va fi pus în valoare cu ajutorul unei oglinzi sau chiar un perete simplu.

Obține o iluminare corectă

Nu trebuie uitat că, de cele mai multe ori, holul reprezintă încăperea care este privată de lumină naturală. Ca atare, este nevoie de o lumină de bază pentru a-l ilumina uniform, o plafonieră în tavan, dar poți folosi și lămpi așezate pe consolă sau aplice fixate pe perete.

Păstrează ordinea

Primul gest atunci când intri în locuința personală este să îți lași jos cheile, geanta, bagajele, haina. Pentru asta ai nevoie de un cuier sau dressing, un pantofar, un suport pentru chei, deoarece lucrurile trebuie așezate la locul lor, iar aspectul holului să fie unul ordonat, organizat.  Aceste elemente sunt esențiale și pentru musafirii tăi, pentru că nu-i vei lăsa cu paltonul în mână și vor avea unde să își lase lucrurile cât sunt la tine în vizită.

Amenajează o băncuță de hol

Un lucru care în multe locuri lipsește este o băncuță pe care să stai atunci când te încalți. O băncuță poate avea mai multe roluri, de la estetic la funcțional, în funcție de model putând fi chiar un loc ideal pentru depozitarea a diferite obiecte.

Când vei începe să te gândești la holul tău ca la un spațiu personal și nu doar unul unde să îți arunci lucrurile și îl vei amenaja ca atare atunci îți vei da seama cum se simt musafirii când trec pragul și ajung în hol. Concentrează-te pe confort și stil și dacă ai nevoie de idei te invităm să inspiri din piesele de mobilier și decorațiunile de la Natürlich, care, cu siguranță, te vor ajuta să amenajezi holul de la intrare într-o manieră profesionistă. 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work