pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Cum amenajezi o locuință cu copii mici și animale de companie

Cum amenajezi o locuință cu copii mici și animale de companie

550 Views

Amenajarea unei locuințe atunci când ai copii mici, dar și un animal de companie, poate fi o adevărată provocare. Sunt mai multe reguli pe care vrei nu vrei trebuie să le aplici: fără mobilă tapițată cu piele naturală, covoare luxoase, cu design complex și preț pe măsură, materiale din pluș, catifea, mătase - se murdăresc și se pătează ușor, fără mobilier cu colțuri ascuțite în care copiii se pot răni, mochetă care absoarbe mirosurile și strânge blana animalelor, pereți vopsiți în alb sau culori deschise și lista ar putea continua.

Atunci când ai copii vrei un spațiu sigur și prietenos pentru ei, pare un lucru greu de atins, dar nu imposibil. La fel este și în cazul în care ai un animal de companie.

Copiii se târăsc pe jos, trag de sertare, se cațără pe pervazul ferestrei, se strecoară pe sub scaune, aleargă dintr-o cameră în alta, animalul de companie la fel, aleargă, sare. În ziua de astăzi, nu trebuie să alegi practicul în defavoarea stilului și le poți avea pe amândouă. O amenajare armonioasă și elegantă poate merge mână în mână cu toți locatarii casei tale.

Livingul

Unul dintre primele aspecte la care te gândești când vine vorba de amenajarea locuinței prietenoase pentru copii este podeaua. Copiii sunt plini de energie, aleargă dintr-o parte în alta, pot vărsa lichide pe jos, care se scurg pe parchet. Prin urmare, este bine să recurgi la varianta unui parchet rezistent la zgârieturi și pete și pe care îl poți igieniza ușor, dar care să aibă și o rezistență sporită la trafic. Dacă vrei neapărat și un covor asigură-te că îți iei unul din fibre naturale, cu fire scurte, pentru a evita substanțele toxice pe care le-ar putea conține materialele sintetice. Totodată, le poți curăța mai ușor. Nu are rost să investești în covoare luxoase în special dacă ai și animal de companie. Achiziționează covoare și țesături mai ieftine, ce pot fi înlocuite cu ușurință. Asigură-te că nu sunt covoare care alunecă pe podea.

Pentru că e nevoie de spațiu pentru joacă nu încărca livingul cu multă mobilă. De preferat ar fi ca materialele pentru mobilă să fie cât mai naturale pentru că sistemul imunitar al copiilor nu este bine dezvoltat și pot dezvolta alergii. Investește în piese de mobilier ușor de mutat și de curățat. Și oricât de moderne și frumoase par unele piese, dacă au colțuri ascuțite evită-le. Pentru cei mici este indicat un mobilier fără colțuri, masa să nu fie de sticlă pentru că pot sări pe ea când nici nu te aștepți.

Aspectul estetic este esențial într-o cameră, dar funcționalitatea este prioritară. Când alegi canapeaua pentru living asigură-te că este dintr-un material care va rezista la sărituri, că nu este într-o culoare deschisă, nici dintr-un material care se pătează și distruge repede. O canapea din microfribră, rezistentă la pete, ușor de curățat, un model dehusabil probabil este o alegere bună. Să folosești huse lavabile pentru canapea este un compromis elegant. Evită plușul, catifeaua, mătasea pentru textilele din living. Optează pentru fotolii bean bag de care copiii tăi se vor îndrăgosti și pentru tabureți cu spațiu de depozitare, nu de alta dar cei mici mereu vor dori să aibă jucării la îndemână cu care să se joace. Și fă un compromis pentru o perioadă lungă de timp: renunță la decorațiunile pe care copiii le pot sparge/rupe ușor. Păstrează doar un tablou sau rame foto pe perete, câteva perne decorative pe canapea.

Camera copilului

Ordinea în camera copilului este o provocare pentru un părinte. Dar pe lângă păstrarea ordinii în dulapuri, organizarea jucăriilor este un moment tensionant, de aceea soluțiile de depozitare, gen organizatoare pentru cărți, cutii și coșuri pentru depozitare, taburete cu spațiu pentru depozitare reprezintă varianta ideală pentru o cameră ordonată.

Bucătăria

Când ai copii mici riscul este foarte mare ca aceștia să se taie, să se ardă sau să se intoxice dacă nu ești atent la amenajare. La mobilierul de bucătărie montează sisteme de siguranță pentru a împiedica deschiderea ușilor, a sertarelor, folosește apărători pentru colțurile mobilierului. Gândește-te cum ai vrea să arate bucătăria ta, cu multiple funcționalități dar și să ofere siguranță copiilor tăi, și alege să îți creezi o mobilă de bucătărie la comandă.

Atunci când ai în casă copii și animale de companie provocările sunt multiple, dar soluții se găsesc pentru fiecare. La noi, la Natürlich, vei găsi inspirație și soluții pentru toate problemele.

 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari, Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work