pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Cum amenajezi și decorezi camera copilului

Cum amenajezi și decorezi camera copilului

911 Views

Dormitorul copilului este domeniul lui de joacă, de studiu, de creație,  de relaxare. Prin urmare, amenajarea și decorarea lui trebuie să țină cont de aceste criterii și da, este o mare provocare pentru părinți. Copiii, cei mai mari, vor avea probabil propriile lor idei despre cum vor să le arate camera, iar părinții vor trebui să aleagă cele mai bune soluții pentru a-i face fericiți și mulțumiți. În ziua de astăzi camera copiilor poate fi foarte cool amenajată, cu tematici diferite, cu activități care să nu-i facă pe cei mici să se plictisească. Este bine să se țină cont de toate variabilele care contribuie la o creștere și dezvoltare armonioasă: spațiu, lumină, culoare, vârsta copilului, mobilier, satisfacerea nevoii de joacă etc.

Înainte să înceapă lucrarea de amenajare, evident că se ridică întrebări de genul: cum să organizez și compartimentez spațiul, ce culori să folosesc, ce mobilier, cum amenajez în funcție de vârstă sau sexul copilului etc? Specialiștii Natürlich vin cu câteva sfaturi și idei.

Tematica

Poți alege o temă marină, romantică, scandinavă, modernă, cu personaje din desene animate sau filmele preferate, dar nu uita să ții cont și de ideile copilului tău, are și el preferințele lui.

Așezarea patului

Totul depinde de spațiul pe care îl ai, pentru că în acest caz vei știi cum să alegi mobilierul, cât de mare va fi zona de joacă, de studiu etc. Un spațiu mic cere un pat simplu prevăzut eventual cu câteva locuri de depozitare sau un pat cu baldachin pentru a crea o atmosferă de poveste. O decorațiune  atârnată deasupra patului, prinsă eventual sub baldachin, va încânta, cu siguranță, copilul. Alege patul astfel încât să rămână suficient spațiu pentru joacă. Dacă ai doi copii, poți opta pentru ceva mai practic și foarte util, spre exemplu un pat supraetajat, iar astfel economisești și spațiu. Copilului tău îi plac poveștile și pentru asta fă-i o bucurie și oferă-i o lenjerie de pat deosebită, cu motivul poveștii preferate, imprimeuri vesele, cu personaje din desene animate, cu animalul preferat, super-eroi, dinozauri. Folosește parchet pentru podea sau un covor colorat care va înveseli atmosfera.

Locul de joacă

Camera, ca parte integrantă din formarea copilului, ocupă un loc central în devenirea sa. Are nevoie de spațiu ca să se joace și o soluție potrivită pentru depozitarea jucăriilor, care pot fi cutii sau coșuri, etajere.

Planifică zona de joacă în mijlocul camerei, deoarece este mai aerisită. Un element la modă îl reprezintă cortul teepee. Poate fi montat atât pentru distracție, dar contribuie și la înfrumusețarea decorului camerei. Este ideal pentru citirea poveștilor înainte culcare, pentru un scurt pui de somn, loc pentru detașare de restul lumii, unde copilul își va crea propriul univers. Poți amenaja inclusiv o măsuță unde cel mic să deseneze, să învețe primele litere.

Locul pentru teme

Odată ce copilul începe să meargă la școală are nevoie de un birou unde să-și poată face temele în liniște. Se va întâmpla ca cel mic să scrie și seara, de aceea va fi nevoie de un iluminat corespunzător, de o veioză pe birou care să aibă un abajur cu figuri sau personaje preferate.

Amenajarea camerei copilului este un proiect provocator și pe măsură ce copilul crește apar noi nevoi, iar tu, ca părinte, trebuie să amenajezi un spațiu în care copilul tău să se simtă confortabil. De aceea, Natürlich este alături de tine și îți pune la dispoziție o colecție vastă de piese de mobilier și decorațiuni pentru camera copilului.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Decoratiuni, Amenajari
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work