pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Cum alegi inteligent patul supraetajat pentru camera copiilor

Cum alegi inteligent patul supraetajat pentru camera copiilor

503 Views

Amenajarea dormitorului celor mici este mereu o provocare, mai ales dacă sunt unul sau mai mulți frați, de vârstă apropiată, ce împart aceeași cameră.

Dormitorul copiilor are mai multe funcții: pentru dormit, învățat, joacă, ceea ce înseamnă că spațiul trebuie foarte bine optimizat. Când este nevoie de spațiu patul supraetajat este soluția pentru a păstra funcționalitatea spațiului la nivel optim. Fiind exploatat pe verticală camera va părea mai mare, va exista suficient loc pentru joacă și alte activități. Dar cum alegi patul supraetajat?

Patul supraetajat reprezintă două sau chiar trei paturi montate unul peste altul, pe un cadru rezistent de lemn sau metal. Există mai multe modele de paturi supraetajate: simple, cu spațiu de depozitare, cu birou pentru școlari sau cu elemente jucăuș cum este un tobogan.

Dimensiunea potrivită

În alegerea dimensiunii potrivite se va lua în considerare vârsta, înălțimea copilului și mărimea dormitorului. Un copil cu o înălțime mică va putea să doarmă în patul de jos, deoarece distanța dintre cele două paturi este mai mică. Însă pentru un copil cu o înălțime mare va fi incomod, deoarece va trebui să se aplece mereu când intră în pat sau coboară din el.

Rezistența

Paturile supraetajate sunt dotate cu scări de acces pentru a facilita accesul la patul de sus. Scara este montată în partea stângă sau dreaptă, trebuie să fie rezistentă și bine fixată. De asemenea, patul superior are o protecție laterală, pentru a împiedica căderea copilului în somn, iar cadrul trebuie să fie rezistent, fără colțuri proeminente. Un obiectiv important este greutatea pe care o suportă patul suprapus.

Materialul folosit

Un factor important ce va influența durabilitatea, stabilitatea, rezistența, aspectul patului este materialul din care este confecționat. Pentru siguranță alege un pat din materiale rezistente și durabile, care nu se vor deteriora în timp.

Patul din lemn masiv nu doar că va avea un aspect plăcut, dar va fi și rezistent în timp și va susține o greutate mai mare. La fel este și cazul paturilor metalice. În ceea ce privește patul din PAL acesta are rezistența mai mică, dar dacă este combinat cu lemnul masiv sau cu metalul durabilitatea și rezistența sa va fi mai mare.

Tipul de pat

Stabilește cu copiii ce fel de pat supraetajat își doresc, dacă vor unul suprapus simplu sau cu o structură complexă și mai multe elemente.  

Un pat suprapus simplu este așezat unul peste celălalt în diverse combinații: pat single peste pat single sau pat single peste pat dublu.

Totodată există pat supraetajat cu scară dreaptă sau înclinată, cu trepte, care îi permite copilului să pășească mai sigur pentru a urca în patul de sus.

În funcție de preferințe poate fi pat supraetajat tip sertar, pat supraetajat cu masă, în formă de L etc.

Salteaua

Alege o variantă standard de saltea, care să se potrivească pe somieră, atât în ceea ce privește dimensiunea, cât și greutatea. Salteaua nu trebuie să limiteze mișcările copilului în timpul somnului, ea trebuie să îi ofere o poziție potrivită pentru dormit.

Ține cont de sfaturile de mai sus și îți recomand pentru mai multă inspirație să descoperi colecția de paturi de copii de la Natürlich.

 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari, Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work