pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Cum alegem scaunele de bar pentru bucătăria open space

Cum alegem scaunele de bar pentru bucătăria open space

571 Views

Bucătăria, inima casei, este locul unde se adună toți cei dragi, este un adevărat centru de gravitație pentru toate activitățile cotidiene: de la servirea pe fugă a cafelei dimineața, la micul dejun, prânz sau cină.

Cea mai des întâlnită combinație de open space este cel de bucătărie cu living, ambele delimitate printr-o tejghea sau insulă de bucătărie, armonizate cu mobilier minimalist. Ideea unei bucătării open space nu este deloc neobișnuită, mai ales în cazul locuințelor moderne și contemporane. În prezent, există tendința de a exista un interior cât mai fluid, cu structură și decor cât mai simpliste, fără a sacrifica funcționalitatea. Cel mai adesea, bucătăria este legată de zona de luat masa, care devine o zonă tampon între bucătărie și living cu spațiu de relaxare. Astfel, se naște zona de bar, care joacă rolul mesei din bucătărie și poate fi chiar un spațiu dedicat servirii de băuturi. Bineînțeles, va fi amenajată cu scaune de bar la fel de înalte ca blatul mesei.

Dar cum alegem scaunele de bar în bucătăria open space? De ce elemente trebuie ținut cont?

Scaunul de bar trebuie să fie simultan confortabil, elegant și funcțional.

Înălțimea

Înainte de a cumpăra scaunele trebuie să știi unde le vei plasa. Dimensiunea scaunului de bar este legată de dimensiunea barului în sine. Scaunul poate să fie reglabil, însă în cazul în care nu se optează pentru această variantă, înălțimea de la nivelul șezutului scaunului va fi cu circa 25 cm mai mică decât înălțimea totală a barului.

Dacă masa este la înălțimea de 71-76 cm scaunul va fi înalt de 40-58 cm. La o masă înaltă de 88-100 cm scaunul va fi de 60-70 cm, la o masă de 105-109 cm înălțime scaunul va fi înalt de 71-83 cm, iar la înălțimea de 111-119 cm a mesei, înălțimea scaunului va fi de 83-102 cm.

Poate dorești doar unul sau două scaune, ori mai multe dacă ai invitat un grup mare de oameni. În cazul ultimei variante ia în considerare lățimea șezutului, precum și un spațiu de 25 cm între scaune. Dacă sunt puține persoane care vor folosi bucătăria se poate opta pentru scaune mai puține, așezate la distanță de aproximativ 1-1,5 m, în funcție de dimensiunea spațiului și confortul dorit.

Integrarea în funcție de stilul de amenajare

Asortarea scaunelor de bar se va face în funcție de mobilier. Să fie în același ton, iar materialul scaunului și al barului poate fi același. Însă se poate opta și pentru scaune unice, stilul, designul camerei ori alt element nemaicontând.

Tipul scaunelor

Cu siguranță, confortul este o caracteristică esențială atunci când alegem scaunele de bar. Poate fi din piele ecologică, stofă, plastic ABS, spumă poliuretanică, pe cadru metalic sau de lemn, cu spătar și suport pentru mâini - sunt cele mai recomandate pentru utilizare zilnică, cu spătar parțial - va avea un puternic impact în zona de design, sau fără spătar - fiind practice și ușor de manevrat. În ceea ce privește nuanța, aceasta va trebui să facă parte din peisaj, să se respecte cromatica spațiului unde va fi amplasat. Poți aduce mai multă viață în bucătărie punând o pată de culoare cu un scaun accent, cu spate tapițat. Dacă îți place ideea de diversitate folosește un scaun cu tapițerie ce seamănă cu pielea ecologică, are detalii fin lucrate, cu linii simple, este ușor de curățat și întreținut.

Un scaun de bar comod va induce mereu o stare de relaxare, de aceea te invit să te inspiri din colecția de scaune de bar Natürlich, potrivite pentru decorul locuinței tale. Și ce este important, unele dintre ele sunt fabricate în România!

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari, Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work