pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Cum aleg parchetul laminat perfect pentru locuința mea?

Cum aleg parchetul laminat perfect pentru locuința mea?

2647 Views

Amenajarea unei locuințe noi sau reamenajarea o dată la câțiva ani ridică deseori semne de întrebare pentru proprietari: ce să aleagă, care este tendința, ce produse sunt mai bune etc.

Alegerea pardoselii este o decizie dificilă în procesul de amenajare a locuinței. Această alegere va depinde atât de buget cât și de preferințe, dar și de alți factori precum umiditatea, variațiile de temperatură, orientarea apartamentului sau nivelul de trafic din încăpere. Se ține cont de tipul de lemn, culoare, rezistență, tipul de montaj sau chiar durabilitate.

Parchetul laminat este opțiunea cel mai des aleasă de către cumpărători deoarece este un tip de pardoseală versatilă, durabilă și ușor de întreținut.

Parchetul laminat poate fi instalat în orice cameră a casei, cu excepția celor predispuse la umiditate, cum sunt băile.

Cum aleg parchetul laminat?

Este foarte important să alegi tipul de parchet laminat potrivit spațiului tău. De aceea, este bine de luat în considerare câțiva factori: suprafața, destinația încăperii, nivelul de tranzit, gradul de luminozitate, stilul decorativ.

Parchetul laminat are o serie de caracteristici mai importante: grosimea, duritatea, aspectul, parchet pentru încălzire în pardoseală, parchet antistatic sau antialunecare.

Clasele de trafic te ajută să alegi într-un mod mai inteligent parchetul laminat astfel încât să te poți bucura de el o perioadă mai îndelungată. Clasele de trafic sunt identificate pe ambalajul în care este împachetat parchetul laminat. Acest lucru te va ajuta să îți dai seama dacă parchetul este destinat spațiilor comerciale sau celor rezidențiale. Clasa de trafic rezidențial este destinată locuințelor personale, cu un flux de persoane moderat. Zona rezidențială este divizată în trei subcategorii: 21-rezidențial redus, 22-rezidențial mediu și 23-rezidențial intens. Clasa de trafic comercial se pretează pentru spațiile de birouri în clădirile unde este un flux mare de oameni. Și această clasă are trei subcategorii 31-comercial redus, 32-comercial mediu și 33-comercial intens.

Clasa de trafic 21 și chiar 31 poate fi montată în încăperile unde traficul este ușor, unde se petrece cât mai puțin timp, spre exemplu clasa 21 poate fi utilizată în camera de oaspeți.  În zona comercială- în camera de hotel sau birouri mici-poate fi folosită clasa 31. Se poate alege un parchet cu grosime între 6-7 mm, dar să fie de calitate superioară pentru a fi mai rezistent.

Clasa de trafic 22 este potrivită pentru un trafic mediu spre ridicat și se pretează la holuri și dormitoare mai utilizate, în zona rezidențială. În zona livingului și în camera copiilor poate fi utilizat parchet din clasa 32, fiind puțin mai rezistent. Clasa 32 se folosește în birouri, în  showroom-uri în zona comercială. Deoarece în aceste zone este trafic mediu grosimea parchetului va fi de 8-10 mm.

Clasa de trafic 23 și 33 este destinată spațiilor cu trafic intens, în încăperi predispuse la umiditate. Este vorba de magazine, coridoare pentru zona comercială și de holuri intens circulate sau bucătărie în zona rezidențială. Aici și grosimea trebuie să fie între 10-12 mm pentru a se asigura rezistență sporită.

Aspectul și designul parchetului laminat

Parchetul laminat se găsește în mii de variante, cu texturi și finisaje diferite. Produsele au proprietăți antiderapante și chiar antistatice, ca să nu atragă praful.

Se va ține cont, în alegerea parchetului, nu doar de gusturile fiecăruia, ci și de culorile folosite în cazul decorațiunilor. Parchetul trebuie să complementeze mărimea camerei. O cameră de dimensiuni reduse va avea un parchet laminat în culori deschise.

Pentru a crea o oază de liniște, perfect aranjată, se pot folosi culori de parchet alb, bej, gri deschis, iar în cazul în care este vorba de o locuință cu mulți copii sau animale de companie se va ține cont de eventuale pete, zgârieturi, prin urmare un model lucios nu este indicat. Un model mai încărcat și mai puțin lucios, un parchet gri antracit, wenge pot ascunde eventuale murdării și pete.

Există și parchet pentru încălzire în pardoseală, care nu se deformează în contact cu șapa încălzită.

Cântărește alegerea de a achiziționa parchetul laminat în funcție de preferințele familiei, dar și de nevoi. Există o gamă variată de nuanțe și modele care se pot adapta cu ușurință oricărui interior. Având la dispoziție atâtea informații îți poți alege singur parchetul laminat.

La Natürlich ai parte de o gamă variată de modele de parchet laminat, de diferite grosimi, culori și texturi, ușor de montat, de întreținut și rezistent în timp.  

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work