pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
5 cele mai frecvente întrebări despre designul de interior perfect pentru căminul de vis

5 cele mai frecvente întrebări despre designul de interior perfect pentru căminul de vis

510 Views

Indiferent că o iei de la zero cu amenajarea locuinței sau planifici o reamenajare mereu vor exista o serie de întrebări privind designul interior.

În general, designul de interior presupune o serie de reguli și linii directoare, însă amprenta personală, preferințele în materie de culori, mobilier, decorațiuni primează.

Deseori, când ne amenajăm locuința apar o serie de dileme legate de designul interior și se nasc întrebări la care designerii de interior încearcă să răspundă.

Ce elemente cheie sunt importante în decorul unei încăperi?

Bineînțeles că pe lângă mobilier și corpuri de iluminat accesoriile sunt cele care transformă locuința din casă în acasă. Accesoriile spun multe despre persoanele ce locuiesc în acea locuință. Un prim lucru sugerat de designerii de interior îl reprezintă folosirea plantelor într-o încăpere. Cu explozia lor de frunze și flori reușesc să aducă mai multă viață, culoare și zâmbet în locuința noastră. În plus, eliberează oxigen și absorb dioxidul de carbon, unele plante purificând aerul din interior. 

Al doilea aspect este să se țină cont de pasiunile proprietarului. Suvenirurile aduse din călătorii spun povestea călătoriilor făcute de-a lungul timpului. Spre exemplu, o statuetă cu un leu, girafă sau alte statuete din ceramică colorată reprezintă un suvenir din Africa, care nu este doar atrăgător ci te și îmbie la o poveste cu un musafir despre locurile vizitate.

Este mai indicat să achiziționez un set de mobilier sau piese separate?

Răspunsul în acest caz este fără echivoc nu. Poate fi ales un set de mobilier pentru living sau dormitor, dar poți opta și pentru corpuri independente separate, pe care să le integrezi în designul pe care l-ai ales deja. Achiziționează mobila astfel încât să nu te lași influențat doar de trenduri în dauna funcționalității, a aspectelor practice.

Cum aleg culoarea potrivită pentru pereții casei mele?

Ei bine, nu există o culoare greșită dar este important să faci un plan și să decizi culoarea fiecărei camere, să stabilești care va fi culoarea dominantă. Important este modul în care dorești să te simți în acea încăpere, emoțiile care dorești să ți le transmită, gândește-te ce activități vei desfășura în acea încăpere. Vezi ce grad de iluminare are camera, când intră lumina soarelui și în care moment al zilei, vezi cât de mare este camera, pentru că folosirea de culori luminoase va da senzația de mult spațiu, iar culorile mai închise sau calde o vor face să pară mai mică. Prin adăugarea unei culori poți schimba starea de spirit sau să influențezi percepția asupra dimensiunilor camerei prin crearea de iluzii optice.

Care este dimensiunea potrivită pentru covorul din living?

O primă opțiune ar fi să fie așezate toate canapelele și fotoliile pe covor, însă această soluție este utilă în cazul încăperilor mari. A doua opțiune este să fie așezat pe covor primul rând de picioare ale canapelelor, fotoliilor.

Este la modă să am un perete accent în cameră?

Sigur că da. Un perete accent diferă de ceilalți pereți ai încăperii prin culoare textură, model, imagine. Un perete accent este o modalitate de a crește gradul de iluminare, de a aduce linii și forme noi în încăpere, de a atrage atenția. Este primul lucru pe care îl vor vedea oaspeții când vor intra în cameră. Există un număr mare de tehnici pentru a fi creat un perete accent: de la picturi și fresce, folosirea de tapet colorat, căptușirea cu piatră naturală sau artificială, panouri de perete, panouri moi la perete cu șemineu sau cu rafturi și mobilier care să acopere întreg peretele.

Sperăm că ți-au fost de folos aceste informații și pentru mai multă inspirație pentru decorațiuni și piese de mobilier te invităm să te inspiri de la Natürlich.

 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work