pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Ce să nu faci când vrei să proiectezi bucătăria visurilor tale?

Ce să nu faci când vrei să proiectezi bucătăria visurilor tale?

744 Views

Bucătăria este mai mult decât locul unde se prepară mâncarea, unde oamenii mănâncă și râd împreună, pentru mulți ziua începe aici cu o ceașcă de cafea. Nici nu este de mirare că se acordă din ce în ce mai multă atenție designului bucătăriei, modului de amenajare și de echipare cu electrocasnice.  

Este de preferat ca din start bucătăria să fie proiectată în așa fel încât să poată fi folosită în mod practic. Principala funcție a unei bucătării este aceea de a găzdui mijloacele pentru preparat mâncarea, deci trebuie să fie extrem de funcțională. Prin urmare, se începe procesul de proiectare analizând modul în care va fi utilizat spațiul pentru gătit. Bucătăria poate fi încăperea cel mai bine organizată, dotată și amenajată din întreaga casă, însă sunt câteva aspecte de care trebuie ținut cont atunci când vine vorba de proiectarea bucătăriei visurilor.

1. Nu subestima dimensiunea blatului de lucru

Blatul de bucătărie este principalul spațiu de lucru, motiv pentru care planifică cu atenție fiecare centimetru de spațiu. Dacă folosești anumite electrocasnice găsește-le un loc în dulapuri nu le întinde pe blatul de lucru, iar dacă ai câteva pe care le folosești des, precum prăjitorul de pâine sau filtrul de cafea poziționează-le cât mai aproape de priză. Ia în calcul spațiul necesar pentru blatul de lucru atunci când vei da comanda pentru proiectarea bucătăriei. Va fi frustrant să nu ai nici suficient spațiu de lucru și nici unde să depozitezi electrocasnicele.

2. Nu uita de spațiul de stocare, să fie cât mai variat

Respectă un plan clar și evită supraaglomerarea bucătăriei. Gândește-te la modalități inteligente de a integra soluțiile de depozitare în interiorul mobilierului de bucătărie. Spre exemplu, zona de colț a dulapului poate fi un spațiu de depozitare perfect cu sertar pentru oale și cratițe. În blatul de bucătărie pot exista sertare ascunse care să găzduiască ustensile specifice, precum foarfece, tirbușon, spărgător de nuci etc. În spațiul dintre dulapuri se poate amenaja un mic dulăpior unde să fie depozitate condimentele.

3. Nu neglija ventilația

O bucătărie unde se gătește zilnic are nevoie de o ventilație corespunzătoare. Unele preparate degajă mirosuri persistente, ce pot împânzi întreaga casă. Prin urmare, este bine să investești într-un sistem de ventilație adecvat, care să capteze mirosurile și să mențină un aer curat în încăpere, cu un nivel de zgomot și de consum de energie redus.

4. Nu uita de locul coșului de gunoi

Coșul de gunoi nu trebuie să fie trecut cu vederea. Cea mai bună soluție este coșul de gunoi integrat în dulap. Se montează în interiorul corpului de bucătărie și pentru o funcționare optimă poate fi prevăzut cu un mecanism care să faciliteze ridicarea capacului acestuia atunci când ușa corpului este deschisă.

5. Nu neglija iluminatul

La fel ca în majoritatea încăperilor și în bucătărie este important iluminatul potrivit. Pregătirea alimentelor necesită o iluminare mai directă, mai puternică față de zona de luat masa. Se pot monta corpuri de iluminat cu diverse moduri de aplicare, ori mascate în corpurile superioare de mobilier. Zona de luat masa este o zonă de relaxare și este de preferat să fie folosită o lumină caldă, care poate să vină de la corpurile suspendate.

6. Nu uita de prize

Nu uita să evaluezi corect electrocasnicele din bucătărie și necesarul de prize. O bucătărie modernă are în dotare multe electrocasnice, de la frigider și congelator la plită, hotă, cuptor cu microunde, mașină de spălat vase, electrocasnice mici.  Este bine să ai mai multe prize  decât crezi că ai nevoie pentru că e posibil să nu prevezi situația în care vei avea nevoie să folosești mai multe electrocasnice deodată. Și nu este  tocmai plăcut să te încurci în tot felul de prelungitoare.

7. Nu te aventura fără să estimezi un necesar

Nu începe niciodată renovarea bucătăriei fără să ai un plan. Și chiar dacă ai suficienți bani, dacă stabilești de ce ai nevoie te va ajuta să eviți cheltuielile inutile și excesive. Cel mai simplu mod este să îți creezi o listă de necesități, care să includă nu doar mobilierul, ci și restul accesoriilor necesare.

8. Nu alege mobilierul doar în funcție de tendințele momentului

Când investești în mobilierul de bucătărie te gândești că trebuie să fie funcțional un anumit număr de ani și nu este o investiție tocmai ieftină. Este tentant să mergi după ultimele tendințe în materie de design, dar cel mai bine este să alegi un model și culoare care să reziste în timp, să nu se demodeze, pe scurt, să fie un mobilier atemporal, cu decorațiuni funcționale.

Atunci când nu ai cunoștințele necesare, conceperea unei bucătării se dovedește a fi un proces mai complicat decât ai crede. Ușurează-ți munca și alege o bucătărie la comandă. Îți notezi ce ai nevoie, verifici cât spațiu ai la dispoziție și vino la Natürlich, unde designerii noștri îți vor arăta cu ajutorul proiectării 3 D cum va arăta în final bucătăria visurilor tale, cu toate elementele necesare pentru a fi funcțională.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work