pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Ce să faci și ce să nu faci în amenajarea dormitorului perfect

Ce să faci și ce să nu faci în amenajarea dormitorului perfect

733 Views

Proiectarea și amenajarea dormitorului pentru a deveni o adevărată oază de relaxare poate fi copleșitoare, dar și o adevărată provocare. Aceasta deoarece felul în care arată dormitorul poate avea un impact considerabil asupra modului în care dormi în fiecare noapte, poate influența calitatea somnului. Somnul este necesar organismului pentru a se reface, de aceea totul trebuie să fie amenajat astfel încât să fie create toate condițiile necesare pentru o odihnă adecvată. Pentru că în dormitor începe și se termină ziua, iată câteva lucruri de care să ții cont în procesul de amenajare a încăperii, nu doar pentru a profita la maxim de spațiu, ci și pentru a te simți confortabil.

Ține cont de tendințele de amenajare, dar și de nevoile tale

Când vine vorba de proiectarea dormitorului, cu siguranță vei petrece un timp considerabil pentru că nu vei știi ce să alegi dintre modelele aflate în trend. Este important să nu te bazezi doar pe tendințele momentului și să le lași să te influențeze. Amintește-ți că dormitorul este spațiul tău personal, intim, deci totul trebuie să se concentreze asupra ta, asupra a ceea ce simți și cum te simți în interiorul lui grație aranjamentului, designului, cromaticii. Pentru a avea un somn odihnitor nu este de ajuns doar să ai o saltea confortabilă, ai nevoie de un dormitor care să îți ofere o stare de liniște, să predomine o cromatică care să te relaxeze. Un mobilier pe gustul tău, cu dulapuri încăpătoare astfel încât să îți organizezi cât mai bine spațiul, cu un pat confortabil va îmbunătăți considerabil energia din întregul dormitor. Uite câteva exemple de dormitoare care, doar privindu-le, îți vor transmite o stare de bine.

Mobilat cu setul Jasmine dormitorului i se va schimba întreaga atmosferă datorită designului modern și atractiv al mobilierului, cu combinația de alb și stejar ce oferă eleganță, dar

și funcționalitate prin multiple spații de stocare. Un dormitor aerisit, ordonat, dar și elegant vei obține cu setul Bruselss, unde predomină albul, cu pat cu tăblie capitonată, emanând confort, rafinament și simplitate, totodată.  Un ambient perfect de relaxare obții cu setul Casablanca, grație finisajului, culorii calde, crem dune, și a designului simplu și elegant.

Pentru un plus de confort, atât tactic cât și vizual, completează decorul patului cu lenjerii, cuverturi și perne din materiale de calitate, cu o cromatică care să se potrivească cu mobilierul, culoarea pereților, a draperiilor, a covorului.

 

Investește într-o saltea nouă, de calitate

Unul dintre puținele lucruri pe care le poți face pentru a crea un spațiu perfect în dormitor este să investești într-o saltea nouă, de bună calitate. Ea va face diferența dintre un somn bun și unul agitat. Este o investiție de viitor nu doar pentru un somn odihnitor, ci și pentru sănătate. Pentru asta trebuie să fie de calitate, să susțină întregul corp, să ofere un nivel înalt de confort și să satisfacă toate dorințele. Există diferite tipuri de saltele, de la cele ortopedice, cu arcuri, spumă de memorie, latex. 

Valorifică lumina naturală, dar și pe cea artificială

Lumina joacă un rol cheie în ceea ce privește crearea unei atmosfere generale și senzația de confort resimțit. Deoarece cantitatea de lumină naturală depinde de poziționarea geamurilor, depinde de tine să valorifici lumina artificială, respectiv lumina ambientală, lumina de lucru și cea de accent. Alege surse de iluminat care să se potrivească cu stilul de decorare și care să ofere lumină caldă sau rece, în funcție de activitățile desfășurate.

Păstrează un dormitor ordonat și fără exces de decorațiuni

Este aproape imposibil să te relaxezi într-un dormitor aglomerat, foarte accesorizat. În timp ce decorațiunile sunt o parte importantă din procesul de proiectare al dormitorului, încearcă să nu supraîncarci. Și menține ordinea, alege să ai o noptieră curată, fără cărți, produse de înfrumusețare lăsate mereu pe ea. Dacă ai prea multe lucruri nu le ține la vedere, apelează la soluții de depozitare ingenioase.

Evită electronicele în dormitor

Există o mulțime de factori care au impact asupra calității somnului, iar electronicele reprezintă o parte dintre aceștia. Studiile arată că atunci când ești expus la lumină, în special cea albastră produsă de electronice, este inhibată producția de melatonină și nu vei reuși să adormi. Transformă dormitorul într-un centru al echilibrului fără electronice, prin poziționarea corectă a mobilierului, folosirea de surse de iluminat și lenjerii adecvate, dar și prin utilizarea de decorațiuni potrivite și lumânări parfumate, care susțin atmosfera ambientală a camerei.

Este important ca modul în care este amenajat dormitorul să îți ofere dimineața energia necesară pentru a începe ziua, iar seara pentru a aluneca într-un somn odihnitor. Pentru mai multă inspirație, în modul de amenajare al dormitorului, te invit în magazinele Natürlich, unde vei putea admira colecțiile de mobilier de dormitor expuse, dar și decorațiunile interioare. 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work