pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Casele celebrităților au propria celebritate. Câteva idei de amenajare care pot fi împrumutate

Casele celebrităților au propria celebritate. Câteva idei de amenajare care pot fi împrumutate

642 Views

Casele vedetelor sunt unele dintre cele mai bune surse de inspirație pentru amenajări de interior originale, din mai multe motive, toate având legătură cu statutul lor de idoli aflaţi permanent în lumina reflectoarelor. În ultimul rând, sunt artiști, creativi prin definiție, iar asta se reflectă nu doar pe scenă sau în faţa camerelor de filmat, ci şi în „cuiburile” lor. De asemenea, prin specificul muncii, celebritățile sunt expuse unor medii foarte diferite, intrând în contact cu stiluri de decorare eclectice, încorporate de multe ori în mediul lor intim, în combinații originale. Şi să nu uităm că personalităţile își permit să beneficieze de sfaturile celor mai talentați designeri, fiind, într-un fel, chiar obligate să o facă, deoarece au o reputație de apărat. Imaginea este totul în lumea lor, viețile, familiile şi proprietățile fiindu-le, în mod constant, disecate, admirate, criticate.

Orice decor reflectă atât simțul estetic, cât și propriul interior

Celebrităților le vine natural să impresioneze, să epateze, să stabilească standarde, să fie urcate pe un piedestal şi adulate. De aceea nu puţine îşi transformă casele în adevărate palate, ca declaraţii ale succesului. Însă luxul este, de cele mai multe ori, doar poleiala de suprafaţă, aplicată pe un fundal, singurul real, care le reflectă adevăratele stări, emoţiile, aspiraţiile, nostalgiile, după cum o demonstrează câteva interioare, de case (şi de suflete) de vedetă.

Oprah Winfrey, o personalitate de anvergură planetară, preferă să se retragă din lumina reflectoarelor într-un lux discret, una dintre casele sale, cea din Hawaii, fiind, pe de o parte, impunătoare, pe de altă parte, modestă prin atmosfera liniştitoare pe care o degajă. O vilă imensă, luminoasă, emanând o vibraţie pozitivă, prin ferestrele mari, lemnul omniprezent, culorile calde şi contrastul neforţat dat de verdele din exterior. S-a reuşit acolo o îmbinare foarte inspirată între modern și vintage, designul natural fiind evident în preferinţa pentru fluiditatea formelor curbe, imitând curgerea apei, şi pentru numeroasele pete de verdeaţă amplasate pretutindeni. Aspectul de fermă al imensei vile rezonează, probabil, cu trecutul iubitei vedete, natura – prin materialele folosite şi cromatică – fiind oaspetele ei permanent.

Oprah Winfrey

Sheryl Crow este nu doar o cântăreaţă cu un succes imens, ci şi un spirit liber, nonconformist. Casa ei reflectă acest stil de a trăi în propria lume, după reguli la limita dintre convenţional şi original. Are şi o oarecare dependenţă de antichități, colecţionând de la obiecte de zi cu zi, precum un prespapier unicat, până la artă religioasă. Combinate cu elemente rustice, piesele inedite pe care le alege creează un spaţiu de locuit original, precum ea.

Sheryl Crow

Jennifer Aniston transmite bună dispoziție nu doar prin personalitatea ei expansivă şi prin zâmbetul nedezlipit de pe chipul parcă într-o permanentă căutare a unei încruntări pe care să o combată, ci şi prin locul unde îşi reface rezervele de optimism. S-a înconjurat de rafinamentul decorurilor vintage, cu candelabre impunătoare şi lemn elegant, preferând culorile calde, naturale, pentru a-şi menţine propria energie pozitivă. Nu refuză ajutorul unui covor pufos pentru a crea o atmosferă caldă şi liniștită, ca o îmbrățisare, după cum a spus chiar ea. Luxul e secundar, principala aşteptare pe care o are de la locuinţa ei fiind confortul.

Jennifer Aniston

Elton John are un stil foarte aglomerat şi eclectic, fiind o prezenţă originală nu doar pe scenă, ci şi în viaţa privată. Îi pace să achiziționeze mobilier și să colecționeze obiecte de artă. Cu cât mai multe, cu atât mai bine, dar nu e vorba doar despre cantitate, fiindcă acest artist chiar are gusturi rafinate, care se reflectă din plin în locuința lui. În locuințele lui, de fapt, fiecare unică în felul ei, dar toate având în centrul planurilor de design interior arta. Din punct de vedere cromatic, preferă simplitatea unui alb tocmai pentru a nu copleşi prin culori mesajul artei şi pentru ca interiorul să nu rivalizeze cu peisajele în care a ales să trăiască. Printre cele mai frumoase din lume!

Elton John

Gisele Bundchen, top-model de renume mondial și o răsfățată a luminii reflectoarelor, pozează doar pe podiumurile de prezentare. Acasă, sclipiciul jos, machiajul în budoar, iar strălucirea, inclusiv în ceea ce privește decorurile, pe pauză. Dar asta nu înseamnă un design interior plictisitor, ci chiar din contră, deoarece există foarte multă eleganță în simplitate. O obține alegând culori liniștitoare și materiale naturale, piatră și lemn, inclusiv refolosit, răspândind un aer oarecum shabby chic, dar înainte de toate, o atmosferă de familie și, foarte important pentru această vedetă, eco-friendly. Se gândește la confort și la viitor. La confortul din viitor, adică. Fiindcă faima e trecătoare, succesul vine cu suișuri și coborâșuri, iar atunci când se sting reflectoarele, e important să ai un loc pe care să-l numești „acasă”, amenajat nu ca să-ți etalezi statutul, ci ca să-ți alini sufletul. Oamenii de rând și vedetele au asta în comun. Plus multe idei de amenajare a locuinței.

Gisele Bundchen

Sursă foto:

oprah.com

architecturaldigest.com

velvetropes.com

homesandgardens.com

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work