pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Care sunt cele mai noi tendințe în design interior?

Care sunt cele mai noi tendințe în design interior?

3363 Views

Continuăm seria articolelor cu experta de home design, Bianca Boroschi, care astăzi ne vorbește despre cele mai noi trenduri în lumea magnifică a designului interior. De asemenea, Bianca va dezvălui câteva tips&tricks-uri despre cum să alegem culorile potrivite pentru locuință, în funcție de preferințele personale și de tendințele actuale.

La târgul internațional de mobilă din luna ianuarie de la Köln specialiștii NCS (Natural Color System) au numit anii următori „2021+ Era Minciunilor Adevărate!”

Anul 2020 cu siguranță este anul nesiguranței relative, ne va aduce o lume nouă mult mai conștientă, este un an de cotitură în care mulți dintre noi vom atinge un punct nevăzut și toți ne confruntăm cu situații incredibile, nemaiîntâlnite. Ca să înțelegem ce urmează, trebuie să înțelegem unde ne aflăm.

În momentul de față aproape totul s-a transformat în Relativitatea Virtuală. Vrem sau nu să recunoaștem aceasta este realitatea: facem cumpărături online, copiii fac cursuri online, ne distanțăm social, lucrăm de acasă, comunicăm doar virtual cu familia, cu prietenii și cu colaboratorii noștri, etc... Deci prima tendință pentru 2021+ este Relativitatea Virtuală. Cum se transpune aceasta realitate în design interior?

Relativitatea Virtuală prezintă o lume frumoasă și perfectă, plină de nuanțe pastelate. Albastrul deschis și roșu deschis domină, de preferință cu nuanțe și mai deschise și atribute de alb. Albastrul profund echilibrează această paletă și face această lume perfecționată realistă. Acesta este un albastru impecabil pentru a fi utilizat atât ca accent, cât și pe suprafețe mai mari, folosind pastelurile și nuanțele de lumină ca stropi de lumină într-o lume albastră armonică. Culorile ne aduc confort și încântare cu un sentiment de lux echilibrat. Ceva ce ne dorim să fie real...

Ne scufundăm adânc în lumile misticismului și a diversității lumii marine deci a doua tendință este Bio-Adâncimea sau Biophilia: dragostea față de viață și față de eco-sistemele care au viață, spații care ne reconectează cu natura, ne inspiră, ne scoate la suprafață productivitatea și ne induce un sentiment adânc de bunăstare. Aici avem albastrul marin, completat de un violet intens, maro, roz prăfuit, alb și gri foarte deschis.

„Rădăcinile noastre sunt importante, plantăm acum sămânța noastră pentru a crea o lume nouă, mai bună” – deci a treia tendință este Sămânța, identitatea națională a fiecărui popor în parte. Ne întoarcem la pâinea noastră coaptă în casă, la roșiile crescute în grădină sau balcon, la verdele de afară după care tânjim toți. În sfârșit avem timp să privim soarele și să ne bucurăm de căldura lui. Aici predomină roșul, completat de verde și galben strălucitor apoi avem un roz pal, alb și gri deschis.

„Pentru a face fapte bune trebuie să înțelegem ce sunt acestea” – a patra tendință este Cinstea/Onestitatea. Trebuie să învățăm că informațiile pe care le primim nu sunt bazate întotdeauna pe adevăr sau cel mult ele au la bază un adevăr denaturat. Lumea se schimbă. Așa că ne-am refugiat de sub protecția umbrelor spre puterea individuală lăsându-ne neprotejați și arătând lumii cine suntem de fapt.  Portocaliul, culoarea veseliei și a speranței predomină această schemă de culori, completat cu maro, alb strălucitor, un bej/roz și gri foarte deschis.

Nu există culori care să nu fie deloc recomandate în home design. Desigur știți că există psihologia și teoria culorilor și sunteți conștienți de influența culorilor din viața noastră! Aș putea să vorbesc la nesfârșit despre aceste aspecte, despre ce reprezintă fiecare culoare în parte, cum albul este suma tuturor culorilor, etc. însă nu o să o fac!

Vreau însă să vorbesc despre folosirea culorilor într-o anumită logică și după anumite reguli. Să luăm aici exemplu culoarea neagră. Sunt convinsă că orice femeie are în șifonier ceea ce englezii numesc „the little black dress” - faimoasa rochie neagră care poate fi purtată la toate evenimentele accesorizată corespunzător. Folosiți efectul psihologic al culorii negru pentru a crea un decor elegant și îndrăzneț pentru casa voastră. Dacă veți folosi inteligent această culoare, negrul va oferi interiorului vostru un aer sofisticat și totodată elegant. Culoarea negru este ideală pentru evidenția niște lucruri într-o cameră. Cei mai mulți oameni asociază negrul cu moartea, cu doliul, cu jelea și în general cu ocaziile formale si serioase. În concluzie, nu folosiți negrul prea mult ci doar să accentuați anumite lucruri, cum ar fi ramele de la tablouri, mici măsuțe, formele dintr-un covor, brațul unui lampadar, etc.

Orice culoare poate fi deci recomandată în home-design folosită inteligent, într-un anumit dozaj astfel încât aspectul vizual și estetic să fie cât mai plăcut, armonios și reconfortant!

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work