pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Bradul  de Crăciun – unde îl amplasăm pentru efectul vizual dorit?

Bradul de Crăciun – unde îl amplasăm pentru efectul vizual dorit?

783 Views

Bradul de Crăciun este piesa centrală a tradiției de decorare a sărbătorilor de iarnă, luminând camera cu festivitatea specifică anotimpului și protejând sub crengi bucuria cadourilor.

Fie că optezi pentru unul natural sau artificial, mic și simbolic, ori, dimpotrivă, impunător, locul în care va fi amplasat bradul de Crăciun este esențial pentru a îi putea pune în valoare spiritul și frumusețea, după cum ne dorim.

Amenajarea/reamenajarea spațiului

Pentru amplasarea bradului în principalul spațiu comun, poate deveni necesar să rearanjați o parte din mobilier pentru a vă prezenta în forma dorită bradul de Crăciun. În majoritatea camerelor de zi, punctul focal este televizorul. Pentru acest interval de timp, însă, ar fi ideal să reorganizați elementele în așa fel încât privirea invitaților care trec pragul sufrageriei să cadă înainte de toate pe bradul de Crăciun, și de-abia apoi pe alte piese de mobilier ori device-uri.

Ce ne facem cu camerele mici?

Camerele și apartamentele mici pot reprezenta o provocare atunci când căutați să stabiliți locul ideal pentru un brad de Crăciun. Un colț funcționează bine - este în afara zonelor de trecere, dar încă vizibil.

Odată ce ați decis unde să îl plasați, măsurați cât spațiu aveți, inclusiv înălțimea tavanului. Dacă plănuiți să cumpărați un brad natural, țineți cont de aceste măsurători, iar când găsiți unul care vă place, acordați-vă un moment pentru a-l vizualiza în spațiul ales.

Un brad mic amplasat drept punct central pe masă este de asemenea drăguț - nu ocupă prea mult spațiu și aduce bucurie, marcând corespunzător momentul festiv.

Spațiile perfecte

Așezați bradul în camera în care familia voastră își petrece cea mai mare parte a timpului. Încercați să îl faceți vizibil din cât mai multe unghiuri și zone ale casei - atâta timp cât îi puteți vedea luminițele și din bucătărie, și de pe hol, și de pe terasă, sigur vă va stârni un sentiment plăcut pe întreaga perioadă a sărbătorilor.

De asemenea, este extrem de festiv să așezați bradul în fața unei ferestre pentru ca oamenii care trec prin zonă să-l vadă – spiritul Crăciunul e menit să fie împărtășit. Cu toate acestea, nu doriți să blocați întru totul lumina soarelui care contribuie la încălzirea casei într-o zi rece de iarnă. În cazul în care beneficiați de spațiul necesar pentru a îl putea amplasa lângă fereastră sau lângă scările interioare, vă mai rămâne o singură grijă - există o priză în apropiere, pentru a conecta instalația?

Spații de evitat

Evitați zonele din apropierea surselor de căldură, cum ar fi șemineul, încălzitoarele, aerotermele, plitele sau caloriferele. În cazul în care este vorba despre un brad natural, acest lucru îl va usca, făcându-l de asemenea un pericol de incendiu. Ca orice plantă, bradul natural ar trebui și să fie udat constant!

Un alt aspect de siguranță: nu așezați niciodată bradul în apropierea unei ieșiri - păstrați întotdeauna ieșirile neobstrucționate. Deși nu este întotdeauna evitabil, menținerea lui în afara unei căi de acces sau trecere va reduce la minimum riscul ca oamenii (și/ sau animalele de companie) să doboare ornamentele sau acele bradului, cauzând astfel stricăciuni sau mizerie.

Așezarea copacului în mijlocul unei încăperi nu este, de asemenea, o utilizare eficientă a spațiului.

Scopul final în amplasarea bradului de Crăciun este să aducă bucurie decorului tău de sărbători. Dacă simți că îți stă în drum sau că te deranjează vizual, probabil că nu i-ai ales locul potrivit. Camera aleasă pentru expunerea acestui simbol fantastic al Crăciunului ar trebui să fie încă funcțională și să păstreze în ea un aer plăcut, de sărbătoare.

Consideră bradul o capodoperă, o operă de artă ce trebuie pusă în valoare printr-o expoziție temporară la fel de impresionantă! 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari, Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work