pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Amenajarea casei de vacanță de la munte, sfaturi și idei

Amenajarea casei de vacanță de la munte, sfaturi și idei

674 Views

În sfârșit ți-ai achiziționat o casă de vacanță unde să îți petreci timpul liber alături de cei dragi, unde să dai petreceri alături de prieteni și să te relaxezi după o perioadă agitată la job? Indiferent de anotimp, vacanțele la munte sunt cele mai plăcute. Vara vei merge pentru a te răcori, iarna pentru a beneficia de frumusețile peisajului montan, de posibilitatea de a schia, da cu sania sau pur și simplu de a te bucura de zăpada care în zonele urbane cam lipsește.  

Casele de vacanță trebuie să inspire relaxare și eleganță, este menită să îți ofere o experiență diferită, să îți inducă starea de vacanță. De aceea, în procesul de amenajare și decorare va trebui să implementezi un alt tip de design, mai ales dacă cabana este în zonă de munte.

Locuința de vacanță trebuie să fie un spațiu călduros, unde să te simți confortabil și atunci când temperaturile coboară sub pragul de îngheț. Este recomandată combinația dintre piatră, lemn masiv, blănuri, cu o cromatică predominant închisă, caldă, cu nuanțe de maro, gri sau crem, portocaliu.

Primul contact pe care îl are vizitatorul cu cabana este holul de la intrare. Estetica sa este primordială pentru amenajare, dacă spațiul îți permite amplasează un set de mobilier de hol cu cuier, banchetă, dulap pentru depozitarea hainelor groase, pantofar și chiar și o oglindă.

Living modern cu accente tradiționale

Camera de zi este spațioasă și pregătită pentru a găzdui musafiri.

Ferestrele mari, generoase vor permite ca farmecul naturii și lumina naturală să pătrundă în încăpere. Astfel, de cum intri în camera de zi prima impresie este că poți să comunici direct cu exteriorul. Draperiile mari și înalte, în special cele albe, vor face ca totul să pară mai luminos și mai ordonat. Folosește draperii și perdele care se pun direct pe bara galeriei și bara monteaz-o cât mai sus.

Șemineul și mobilierul tradițional reprezintă două dintre cele mai importante accesorii în decorul unei cabane. Deși este o cabană la munte, designul poate fi și unul modern, nu doar rustic. Prin piesele de mobilier contemporan pentru living, de la bibliotecă, polițe la măsuță, cabanei i se aduce un aer modern, călduros și primitor. O canapea trasă în fața șemineului, cu pernuțe decorative împrăștiate pe ea, va conferi un plus de răsfăț în după amiezile friguroase de iarnă.

Și pentru că cabana de la munte împrumută și tendințe moderne, în living se va găsi un spațiu de relaxare și într-un hamac pentru atunci când vrei să-ți lași gândurile să se legene.

Dormitorul

În dormitorul de la cabană te aștepți la o cameră confortabilă, primitoare și, de ce nu, romantică.

Pardoseala va fi din lemn, creând senzația de vechi, însă dimineața sau pe timp de iarnă lemnul este rece. Acoperită cu un covor cu motive complexe, orientale, pardoseala va deveni un element care va anima întreg spațiul. În ceea ce privește mobilierul pentru dormitor ia în considerare elementul cele mai important, patul necesar pentru un somn bun. Pentru a te asigura de acest lucru investește și într-o saltea bună, lenjerie de calitate și perne, în special perne decorative.

Dacă ți-au fost de folos informațiile oferite lasă-te, în continuare, ghidat de Natürlich în procesul de amenajare a casei tale de vacanță de la munte. Vei descoperi o gamă largă de mobilier și decorațiuni care să se potrivească cu stilul de amenajare ales. 

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari, Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work