pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Alegerea colțarului potrivit pentru living, o adevărată artă

Alegerea colțarului potrivit pentru living, o adevărată artă

611 Views

Cele mai dragi momente le petrecem acasă și nimic nu este mai plăcut decât să te întorci după o zi grea de lucru și să te relaxezi în living sau să petreci o după masă de sâmbătă alături de familie, în fața televizorului, la un film bun. Dacă vrei să creezi un spațiu cât mai versatil în living un colțar extensibil este alegerea potrivită. Combinarea confortului cu stilul este o necesitate atunci când investești într-un obiect de valoare, așa cum este colțarul, pentru că el este o investiție de care te vei folosi ani de zile. Reprezintă o variantă mult mai complexă și sofisticată a canapelelor, având o utilitate și funcționalitate mult mai diversificată și va contribui la crearea unei atmosfere relaxante și primitoare.

Pentru că este o investiție pe termen lung ar trebui ținut cont să îndeplinească anumite cerințe, să fie rezistent, practic și cât mai confortabil. Ca să scapi de grija alegerilor nepotrivite va trebui să iei în calcul câteva aspecte.

Ține cont de stilul de amenajare al încăperii

În momentul în care vei începe să cauți prin magazine un colțar pentru un living modern vei observa că stilurile, culorile variate și multe modele devin cu adevărat copleșitoare. Gândește-te pentru început la stilul în care este amenajată locuința ta și ce alte piese de mobilier sunt deja incluse în living. Colțarele elegante, cu linii simple sunt cele mai des întâlnite, însă se găsesc colțare și pentru iubitorii stilului clasic, retro sau vintage. Colțarul Retro, spre exemplu, este o piesă de mobilier cu aspect foarte elegant. Brațele rotunjite, cusăturile de pe cotiere și tetiere subliniază frumusețea colțarului, iar picioarele sale din metal de culoare argintie conferă o notă decorativă.

Alege un colțar cu dimensiuni potrivite

Ține cont de suprafața livingului tău, de numărul de persoane din familie sau chiar prieteni pe care doreși să-i inviți mai des la tine și alege-ți un colțar care să fie suficient de încăpător. Există colțare unde pot sta lejer până la 8 persoane, însă cele mai întâlnite sunt cele de 3-4 persoane, fiind suficient de încăpătoare și având o mărime cât să încapă într-un living de dimensiuni normale. Plasat în colț pentru o economie de spațiu colțarul extensibil Modulo are o eleganță aparte, un stil contemporan și se transformă ușor din colțar într-un pat generos, datorită sistemului facil de extindere. Are ladă de depozitare, iar insula se poate monta pe partea stângă sau dreaptă. 

Măsoară lungimea și lățimea locului unde dorești să îl amplasezi, lângă un perete sau în centrul încăperii, mai ales dacă ai un living open space și dorești să delimitezi locul de relaxare de alte zone. Nu face greșeala de a măsura doar spațiul unde va fi amplasat, măsoară și mărimea cadrului ușilor de acces până la acea zonă.

 Forma colțarului

Forma colțarului va influența gradul de confort pe care îl vor resimți utilizatorii, poți alege un colțar în formă de L, colțar în U, colțar reclinat, unul modular. Cel mai des întâlnit este colțarul în formă de L, pe stânga sau pe dreapta, sau colțar cu formă reversibilă. Dar dacă ai spațiu suficient, poți alege un colțar în formă de U, cu extensie în ambele părți și, cu siguranță, va fi preferat de întreaga familie. Colțarul extensibil cu ladă DAX, pe dreapta sau stânga, oferă confort și funcționalitate. Este soluția perfectă pentru a depozita pături și lenjerie de pat suplimentare, necesare pentru atunci când ai oaspeți.

Fii atent la stilul și forma brațelor și a tetierelor. Există colțare cu tetiere și brațe reglabile. Colțarul extensibil Togo este un colțar elegant, din stofă, potrivit pentru un decor modern, cu tetiere reglabile.

Alegerea în funcție de material

Materialul din care este confecționat colțarul va face diferența privind rezistența lui în timp. Este de preferat un colțar care are cadru din lemn masiv, cu șezut confortabil, cu tapițerie rezistentă și plăcută la atingere, cu material rezistent la pete, prietenos cu pielea, care nu se zgârie. Bineînțeles, poți alege un colțar tapițat cu stofă, bumbac, piele ecologică, naturală sau alte combinații. În cazul materialelor textile un avantaj este rezistența în timp, varietatea nuanțelor și imprimeurilor disponibile și faptul că husele din material pot fi curățate în mașina de spălat.

Asortează culoarea

Colțarul pe care îl vei cumpăra trebuie să se încadreze în decorul încăperii, iar acest aspect va fi bifat prin alegerea unei culori potrivite.

Funcționalitatea colțarului

Alege un colțar cu o ladă de depozitare încăpătoare, cu un sistem de extensie de calitate, care să reziste după numeroase utilizări.

Colțarul este modalitatea perfectă de a maximiza spațiul din camera de zi, se potrivește în spații mari și mici și este o piesă remarcabilă, ce va contribui la crearea unei atmosfere relaxante și primitoare. Te invit să intri în universul Natürlich, pe site sau în magazinele noastre, pentru a face cunoștință cu o gamă largă de colțare fixe sau extensibile din care să ți-l alegi pe cel ce se potrivește cu nevoile tale. Dacă vii în magazin nu uita că le și poți încerca pentru a vedea cât de confortabile sunt.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Amenajari, Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work