pinterest
-30% Decorațiuni, aplică în coș codul
XMAS30
Ai probleme cu acustica slabă în camera ta? Riflajele sunt unele dintre cele mai populare produse de izolare fonică

Ai probleme cu acustica slabă în camera ta? Riflajele sunt unele dintre cele mai populare produse de izolare fonică

492 Views

 Ai probleme cu acustica slabă în camera ta? Riflajele sunt unele dintre cele mai populare produse de izolare fonică, folosite pe scară largă pentru reducerea zgomotelor neplăcute. Pe lângă aspectul funcțional, au și un rol decorativ deosebit, conferind spațiului eleganță, distincție și căldură. Riflajele din MDF amortizează sunetul și atunci când le montezi pe pereți sau tavan, vor absorbi undele sonore și vor elimina reverberațiile. Riflajele sunt, de asemenea, foarte ușor de instalat și sunt foarte eficiente în obținerea unui mediu sonor mai bun.

Beneficiile riflajelor acustice

Reducerea zgomotului

Unul dintre cele mai importante beneficii ale riflajelor este că acestea ajută la reducerea nivelului de zgomot din spațiu, ajuta la absorbția sunetului. Un riflaj poate fi folosit pentru reducerea zgomotului de fond, ceea ce poate face ca spațiul să fie mai confortabil și mai liniștit. Riflajele decorative devin din ce în ce mai populare pe măsură ce oamenii se străduiesc să creeze spații de locuit mai confortabile, cu o acustică îmbunătățită. Cu capacitatea lor de a reduce nivelurile de zgomot în timp ce adaugă o notă de stil oricărei încăperi, aceste materiale durabile de izolare fonică pot fi completarea perfectă pentru casa ta.

Îmbunătățirea aspectului unei încăperi

Cu siguranță, vei primi complimente ori de câte ori ai oaspeți în casă și nu numai. Riflajele din MDF decorative pot fi o modalitate excelentă de a îmbunătăți estetică casei tale. Nu doar că oferă un aspect atractiv, dar este și un material eficient de izolare termică, fonică. 

Riflajele decorative sunt folosite în multe domenii, cum ar fi:

  • home cinema; acestea sunt folosite pentru reducerea nivelului de zgomot și pentru absorbția sunetului, ceea ce face ca experiența de vizionare să fie mai plăcută.

  • săli de conferințe: acestea sunt folosite pentru reducerea zgomotului de fond în săli de conferințe, astfel încât să se poată auzi mai bine vorbitorii.

  • restaurante: acestea sunt folosite pentru reducerea nivelului de zgomot din restaurante, ceea ce face ca atmosfera să fie mai relaxantă și mai liniștită.

Durabilitate

Riflajele din MDF sunt foarte rezistente și durabile, astfel încât să poată rezista la uzură și la umiditate. Acest lucru înseamnă că vei putea să te bucuri de beneficiile lor pentru mult timp. Sunt realizate din diverse materiale, cum ar fi MDF, fetru, care absorb undele sonore. Acest lucru ajută la reducerea nivelului de zgomot în casă, oferind în același timp un aspect plăcut din punct de vedere estetic.

Riflajele au dimensiune standard 240 x 60 cm. Lamelele sunt fabricate din MDF și sunt montate pe o baza de fetru acustic. Panoul are o grosime de 22 mm în total, inclusiv lamelele și fetrul.

Modul de montare

În general, există două moduri diferite de a monta riflajele: cu adeziv sau cu șuruburi. Veți avea nevoie de șuruburi cu dibluri pentru montarea pe perete, iar pentru montarea cu adeziv este necesar să curățați peretele în zona de montaj, să îndepărtați impuritățile grosiere și să aplicați adezivul uniform pe spatele panoului. Tot ce rămâne de făcut este să le dimensionati pentru a se potrivi spațiului și să înșurubați sau să le lipiți cu adeziv direct pe perete. Sunt ușor de instalat și necesită puțină întreținere, ceea ce le face o alegere excelentă pentru oricine caută o soluție pentru nevoile lor acustice, chiar și pentru reducerea costurilor de energie. Acest lucru datorită faptului că sunt izolatoare termice foarte bune.

Concluzie

Cu ajutorul riflajelor din MDF gata pregătite, poți face din orice perete o operă de artă.

Riflajele decorative au devenit o soluție tot mai căutată încă de acum câtiva ani, o solutie excelentă pentru reducerea zgomotului neplăcut și pentru crearea unui spațiu mai liniștit și mai relaxant.

Nu contează dacă scopul tău este să remediezi acustica proastă din locuința ta sau dacă vrei să creezi un aspect optic, riflajele decorative reprezintă soluția perfectă pentru ambele.

Nu numai că aceste riflaje ajută la reducerea nivelului de zgomot, dar arată și grozav!

Cu o varietate de culori, poți găsi absorbantul de sunet perfect pentru orice decor.

A fost acest articol de blog util pentru tine?
Categorie post: Sfaturi Practice
Blog navigation

Ultimele posturi

Produs adăugat la lista favorite
group_work