Sfaturi pentru amenajarea biroului

Colecția de mobilier Saigon de la Naturlich

Biroul e piesa de mobilier pe care am evita până la nesfârșit să o folosim cât timp suntem acasă. Însă, fie că e vorba de teme, examene, proiecte rămase neterminate de la muncă sau chiar un job de acasă, e recomandat să ai un loc al tău, destina orelor de lucru, de unde să poți fi productiv. Așa că astăzi ne-am gândit să-ți prezentăm câteva sfaturi pentru amenajarea biroului.

Delimitează spațiul

În funcție de necesitățile și spațiul disponibil, biroul poate fi amenajat într-un colț al sufrageriei, în dormitorul copilului sau îi poți dedica chiar și o cameră separată. Delimitarea este importantă pentru a separa momentele de lucru de momentele de relaxare și pentru a crea o atmosferă propice studiului.

Alege piesele principale

Biroul propriu zis și scaunul sunt piesele de mobilier esențiale. Poți opta pentru un birou simplu sau pentru unul cu spațiu de depozitare încorporat. În cazul scaunului este recomandată să alegi unul ergonomic, pentru a asigura o poziție confortabilă pe parcursul unei munci îndelungate la birou.

Caută lumina naturală

Cea mai sănătoasă lumină este cea naturală, așadar cel mai bun loc în care îți poți poziționa biroul este în fața ferestrei. Poziționează-ți monitorul astfel încât lumina să nu bată direct pe ecran, iar pentru zilele în care lumina soarelui este prea puternică folosește jaluzelele.

Colecția de mobilier West de la Naturlich

Nu uita de spațiu de depozitare

Chiar dacă biroul dispune de câteva sertare, s-ar putea ca acestea să nu fie suficiente pentru materialele de care dispui. O soluție ajutătoare ar fi plasarea unei etajere în zona de lucru, a unei biblioteci sau a unei comode, dacă spațiul îți permite această variantă.

Distrează-te

Spre deosebire de biroul sumbru de la serviciu, cel de acasă reprezintă spațiul pe care îl poți amenaja după gustul și preferințele tale. Folosește culori vesele și înconjoră-te de obiecte care te bucură, astfel încât orele petrecute muncind de acasă să fie mai plăcute.