Lasă-te inspirat: trucuri pentru o bucătărie cu personalitate

Sursă Foto: Lillian Hope Designs

Bucătăria este un spațiu multifuncțional. Gătim, spălăm vase, bem o cafea pe fugă și adesea ajungem să uităm de partea estetică a acesteia. Așa că astăzi ne-am gândit să-ți oferim câteva trucuri pentru a da o notă personală bucătăriei tale.

Decorează pereții

În bucătărie arta nu se manifeste numai prin preparatele gătite. Poți accesoriza pereții încăperii cu tablouri, fotografii sau stickere pe teme culinare. Acestea vor înveseli încăperea și vor transforma bucătăria într-un spațiu cald și primitor, atât pentru cel care gătește, cât și pentru musafiri. Folosește o tăbliță de plută pentru a ține aproape rețete culinare notate pe foi, post-it-uri sau chiar fotografii.

Sursă foto: Wrapped In Rust

Depozitează cu stil

Fie că e vorba de materii prime pentru gătit, cărți de bucate sau ustensile, acestea își pot găsi locul în bucătăria ta, fără să fie nevoie să le arunci prin sertare sau dulapuri. Ingredientele folosite des pot fi transferate în recipiente colorate și personalizate, care să devină accesorii pentru încăpere.

Cârligele sunt perfecte pentru a crea spații de depozitare oriunde în bucătărie.

Iar când vine vorba de cărțile de bucate, le poți așeza pe toate într-un coș. Astfel le vei avea aproape când gătești și vei elimina dezordinea.

Nu uita de plante

Atât în mancare, cât și în decorul bucătăriei tale! De ce să cumperi busuioc uscat, când îl poți avea proaspăt, la tine acasă, într-un ghiveci? De asemenea, pentru înfrumusețarea încăperii, poți opta pentru plante strict ornamentale, precum în exemplul de mai jos. Plantele decorative purifică aerul din încăpere și oferă prospețime întregului decor.

Spor la decorat și nu uita să verifici secțiunea noastră de mobilă și apartură pentru bucătărie