Trenduri în amenajări interioare mai sofisticate. Pereții accent

În această postare o să aducem referire la pereții-accent și este adaptată după un articol scris de Simona Dordea pentru incasamag.ro.

Împreună cu multe alte idei revoluționare aduse spre finalul anilor ’80, pereții-accent s-au înscris și ei în topul invențiilor care au creat un adevarat trend în materie de design interior. O modă care s-a menținut cu mare eleganță de-a lungul timpului, dezvoltând un concept care încă și azi rămâne la moda de top cu multiple texturi care se cufundă în și mai multă creativitate. 

E vorba despre structuri arhitecturale verticale decorate cu tapet în cele mai interesante modele, aplicații și juxtapuneri, sau pur si simplu jugrăvite diferit, ori reliefate cu picturi manuale.

Succesul peretelui cu cel mai mare impact vizual al unei camere se atinge după o proiectare atentă, prin care trebuie să conștientizăm că lăsăm într-un oarecare con de umbră restul structurilor verticale ale încăperii. Designerii spun că trebuie să privim ceea ce numesc ei ”accent-wall” ca pe o piesă de artă pe care decidem să o plasăm într-o cameră a casei. Astfel, pașii ulteriori sunt simpli. Așa cum nu abandonăm o lucrare prețioasă de artă oriunde în decor, și peretelui accentuat trebuie să-i fie conferită gloria sa.

Va fi peretele pe care nu îl încărcăm cu piese de mobilier de mari dimensiuni și nu îl decorăm exagerat cu tablouri și rame foto. Nu riscăm, defapt nici un fel de întrerupere vizuală când vine vorba de acesta, astfel că vom alege să accentuăm un perete care are puține sau chiar nici o intervenție arhitecturală, precum uși sau geamuri.

Camerele cele mai potrivite pentru astfel de pereți-accent se dovedesc a fi dormitoarele (ideal peretele paralel cu intrarea în încăpere, de care se află apropiat capul patului și nici un alt element de decor), living-urile și holurile. Decorarea unui accent wall e în final o chestiune de alegere personală, inspirată de propriile noastre gusturi și dorințe, ce conferă un impact vizual colosal și o notă de originalitate greu de egalat.

Să privim câteva idei propuse de specialiști în domeniu: