Stilul VINTAGE prinde curaj în 2017

Îmbinarea armonioasa, chiar poetică între nou și vechi, este puntea de rezistență a stilului vintage, devenit un adevărat trend în amenajări și decorațiuni interioare. Stilul vintage definește perioada de aur a anilor ’40-’60 și este un stil puternic, cu personalitate, ancorat în trecut dar care uimește prin liniile și accentele de originalitate.

Indiferent că vorbim despre living-room, dormitor, bucătărie sau diverse decorațiuni, nota comună trebuie să rămână aspectul de aparent „ușor uzat”, dar care să impresioneze prin frumusețea formelor, nuanțelor pastelate, finisajelor antichizate, oferind parcă o întoarcere la origini, o călătorie în timp către o lume misterioasă.

Dincolo de implicațiile emoționale ale acestui stil, trebuie să menționăm că amenajările vintage sunt unele foarte calde, prietenoase, dar elegante și confortabile. Puteți obține un interior vintage alegând o paletă pastelată de culori, din gama bej-urilor însă trebuie avut grijă să nu creem suprafețe lucioase care pot distrage atenția de la farmecul locului.

Fotolii voluminoase cu margini din lemn lucrat manual, o masă din lemn masiv, sau canapele din piele moale, pot crea și induce cu ușurință un stil vintage. În plus, se poate accesoriza spațiul cu o colecție de postere vechi, sau un candelabru vechi și recondiționat, în ton cu atmosfera locului.

Pe de-altă parte, textilele trebuie să fie cât mai vii, eventual cu modele geometrice repetitive și tapițerii în culori închise, de tipul roșului intens sau Marsala, culoarea care a făcut furori in anul 2015. Deasemenea un albastru sau verde smarald pot aduce contrastul perfect atmosferei.

Stilul vintage este preferat in special de persoanele foarte sociabile, romantice și iubitoare de povești, fiind un stil care permite integrarea cu succes în același interior a mai multor obiecte care au rezistat in timp și care pot înseamna mult pentru proprietarii casei.