Locuiești într-un apartament micuț? Nu-i problemă, să-l amenajăm ingenios

Mulți dintre noi locuim în apartemente relativ mici, cu anumite spații restrânse. Dar nu-i așa, locșorul tău poate fi un model de amenajare pentru spațiile mici, chiar dacă decorarea unui spațiu redus ca dimensiune poate fi o sarcină dificilă. Ne întrebăm ce fel de mobilă se potriveşte, câte accesorii se pot cumpăra, cât de mari sau mici ar trebui să fie dulapurile, dar totul se poate deprinde, mai ales dacă mai aruncăm câte o privire către ce propun alții, mai pregătiți în domeniul amenajărilor interioare.

Când vine vorba de suprafaţa casei, apartamentului sau garsonierei în care locuim, trebuie să acceptăm, nu prea avem cum să o creştem. În schimb putem să facem în aşa fel încât să folosim tot apartamentul sau toată casă în mod eficient, apelând la soluţii de depozitare, la amplasări ingenioase ale pieselor de mobilier, la trucuri pentru a face camerele să pară mai spaţioase.

Orice spaţiu poate fi valorificat atâta vreme cât ţii cont de nişte reguli în amenjari esenţiale pentu apartamente mici. Un spaţiu mic nu înseamnă lipsă de personalitate. Putem să îl amenajăm în funcţie de personalitatea noastră adăugând tablouri, flori şi alte obiecte decorative, însă este important să ştim cât avem voie să decorăm pentru a nu aglomera.

Bineînţeles, un spaţiu mic cere mobilier de dimensiuni reduse. O canapea mică, dar ingenios concepută, ca în imaginea de mai jos, este un răspuns inteligent la problema ridicată de spaţiul restrâns.

Știm cu toții că o imagine face cât o mie de cuvinte, așa că hai ne inspirăm din ideile de amenajare pentru spaţii mici de mai jos, imagini culese de pe diverse site-uri de amenajări interioare și design.