E o toamnă nebun de frumoasă la tine în casă. Cum să-ţi decorezi locuinţa în culorile sezonului

Am intrat în octombrie, luna în care toamna începe să picteze natura, îmbrăcând-o în veşminte colorate. Dacă îţi plac culorile toamnei şi vrei să te bucuri de ele cât mai multă vreme, de ce nu le-ai folosi în decorul casei tale?

Partea bună, când ne referim la amenajarea unui decor tomnatic, e că nu trebuie să dai toată casa peste cap, aşa cum se întâmplă când te prinde febra renovării. Este suficient să cumperi câteva accesorii şi să încropeşti câteva decoraţiuni dintre cele pe care ţi le oferă natura ca să schimbi rapid aspectul locuinței tale.

Câteva huse noi pentru pernuţele decorative de pe canapea, o pătură călduroasă din lână sau din bumbac, un covoraş în nuanţe cărămizii, unul sau două aranjamente decorative din crenguţe, dovleci şi alte elemente naturale specifice toamnei, aşezate frumos în coşuleţe împletite, sunt ingredientele care te vor ajuta să creezi o atmosferă tomnatică în întreaga casă.

Canapeaua albă din living pare puţin prea ştearsă, iar decorul nu mai este pe gustul tău? Pentru că tot a venit toamna, este momentul să arunci câteva pete de culoare în cameră, bineînţeles, în nuanţele sezonului. Pentru căldură şi intimitate, alege nuanţe de oranj, cupru şi roşu închis. Apoi, portocaliul, arămiul, cremul, verdele sau violetul, acestea sunt culorile care aduc o căldură odihnitoare în casa ta.  

În plus, fără să cheltuieşti prea mulți bani, poți crea un perete pe care să combini frumos belșugul și culorile toamnei şi sentimentele care sărbătoresc acest sezon în diferite tablouri. Elementele rustice precum coroanele din frunze rosii, dovlecii sau frunzele ruginii se integrează imediat într-un peisaj tomnatic de vis.

În final, vă spunem că acest anotimp nu trebuie să provoace tristeţe şi lipsă de energie, dimpotrivă. Culorile toamnei te pot umple de voie bună şi îţi pot transforma casă într-o mică oază în care să te poţi relaxa cu o carte, cu un ceai bun şi cu sunetul picăturilor de ploaie bătând în geam.