Cum să-ți amenajezi cu gust holul casei

Vrei să-ți impresionezi încă de la intrare musafirii?

Prima impresie este mereu cea mai importantă, așa încât felul în care ești întâmpinat într-o locuință este esențial pentru modul în care îi vei percepe atmosfera, stilul și de ce nu, farmecul.

Holul este prima încăpere în care pășim atunci când descoperim o nouă casă. Fie el mic sau mare, înalt sau îngust, antreul dă tonul întregii locuințe cu doar câteva accente decorativecare fac cea mai mare diferență !

Vă propunem  câteva dintre cele mai atractive holuri  care ne-au atras atenția în acest sfârșit de vară. Sperăm să vă placă, sunt o sursă bogată de idei și inspirație vizuală:

⦁ Holurile cu tavan înalt sunt parcă cele mai frumoase. Au o eleganță aparte, sunt foarte ofertante când vine vorba de spațiu și par mult mai luminoase. Aici avem exemplul unei case clasice din Virginia, unde predomină structura din lemn natural. Parchetul holului este decorat cu sclupturi fine în forme hexagonale realizate de artista Kristen Bunting. Covorul care ia forma treptelor este antichizat și semnat de Stark iar oglinda, veiozele și scrinul sunt în același ton de secol 19.

⦁ Un soi de sală de așteptare desprinsă dintr-un muzeu modern, acest hol combină arta contemporană cu elemente tradiționale, perfect încadrate într-un apartament din Manhattan. Bancheta îmbrăcată în catifea este ⦁ Dennis ⦁ &⦁ Leen, reproducând un stil clasic stilizat, lampadarele franțuzești au fost descoperite într-un târg de antichități, iar lucrarea de artă care domină peretele central este creația lui ⦁ John Rosis⦁ .

⦁ Holurile în care s-au produs explozii de culoare sunt cele mai incitante și provocatoare. Exemplul din imagine este parte a unei locuințe din Manhattan, unde scaunele Mattia Bonetti capătă o curbură asimetrică iar peretele acoperit în oglinzi creează luminozitate și impresia unei încăperi largi.

⦁ Avangardismul este la el acasă în reședința din Toronto a arhitectului Wayne Swadron, unde contrastul alb-negru ne duce cu gândul la Art Moderne, specifică anilor 1930. Măsuțele semi-lună sunt semnate de ⦁ Jan Showers Collection, oglinzile alungite sunt realizate la comandă, iar lămpile sunt realizate din Murano vintage.

Mai multe idei de amenajări holuri puteți găsi pe incasamag.ro, sub semnatura Simonei Dordea.