Biroul de nota 10. Oferă-i copilului tău condiţiile ideale pentru a fi cel mai bun la şcoală

 

Orice părinte îşi doreşte ca micuțul lui să fie fericit, să trăiască într-un mediu stabil, să aibă o stare de bine de linişte, să nu fie îngrijorat sau preocupat de lucruri ce nu ţin de vârsta lui. În plus, cu toții își doresc pentru copil să fie printre cei mai buni de la școală, nu-i așa? Ei bine, imaginația și personalitatea copilului pot fi încurajate să se dezvolte în fiecare zi. Trebuie doar să fim atenți la câteva detalii.

Creează-i un mediu adecvat pentru realizarea temelor

A obliga copilul să facă temele nu este o soluţie, însă a-i deschide mai mult apetitul pentru învăţat şi a-i crea o rutină stabilă pentru această activitate reprezintă soluții mult mai eficiente. Pentru ca prichindelul tău să-și termine corespunzător temele, trebuie să aibă un ambient propice pentru a se concentra la rezolvarea problemelor la matematică sau pentru a citi povestea la literatură. Spaţiul în care copilul îşi face temele este necesar a fi destinat acelei energii, fără obiecte care ar putea să-i distragă atenţia.

Elevii din clasele primare petrec cel puţin 2-3 ore zilnic la birou astfel că este foarte important să acorzi atenţie alegerii acestuia. Este adevărat că trebuie să optezi pentru un model funcţional şi rezistent însă este bine să ţii cont şi de părerile şi preferinţele micuţului.

Ține un calendar săptămânal

Pentru a ţine lucrurile sub control şi pentru a evita aglomerarea temelor pe ultima seară, un calendar va fi util – atât pentru tine, ca părinte ocupat, cât şi pentru copil. Un astfel de calendar săptămânal al temelor şi activităţilor este util mai ales în cazul copiilor care au şi alte activităţi în afara şcolii: cursuri de limba străină, sporturi etc.