Biblioteca, o întreagă lume minunată la tine acasă

În mintea fiecăruia dintre noi stă o bibliotecă ideală. Sau mai multe. Cărţile sunt prietenele noastre cele mai bune. Cărţile ne sprijină și ne țin de urât, fie că vorbim despre romane, nuvele sau cărți cu povești; cărțile ne susţin şi ne încurajează când suntem trişti şi descurajaţi. Așa că ne dorim, în mod natural, să le amenajăm un colț sau chiar o cameră a lor în căminul nostru, ca să le avem întotdeauna aproape.

Când încep primele ploi de toamnă, ne gândim deja melancolici la serile pe care le vom petrece în compania cărților, poate lângă un șemineu, cufundați în fotoliu, pe colțarul de lângă fereastră, cu urechea ciulită la ropotele ploii sau adăpostiți în biblioteca atotcunoscătoare. Asta pentru că avem norocul să fim înconjurați de atât de multe cărţi minunate şi diferite şi pentru că toată lumea are nevoie de cărţi - cu cât citeşti mai mult, cu atât te îmbogăţeşti mai mult spiritual.

Majoritatea dintre noi avem un loc în care ne-am adunat averea literară și din care ne înfruptăm atunci când avem poftă de o lectură nouă, sau în care așezăm, ca să fie descoperite de altcineva, cărțile de care tocmai ne-am despărțit.

Așa că e și normal ca oamenii care le apreciază adevărata valoare să creeze sau să adauge camere suplimentare unde să-şi păstreze cărţile. În ajutorul lor, interior designerii au venit în ultimii ani cu o multitudine de idei noi, inspirate și moderne, ce scot biblioteca din confortul ei rigid și vechi și o aduc în contemporan, unde ideile de amenajare sunt fresh, colorate, atractive, uneori chiar efervescente și nonconformiste.

Masivitatea mobilierului este înlocuit acum de etajere light, lemnul este alternat cu sticla și oglindă, iar cromatica clasică s-a transformat în paletare îndrăznețe.

Indiferent cât de mare e biblioteca sau de la tine din casă, ştii că e unul dintre locurile unde te simţi cel mai liniştit. Nu e un sentiment minunat să adormi în fotoliu cu o carte în mână? Să faci trecerea din lumea poveştilor, adevărate sau nu, în lumea viselor.