Albul din casele noastre

Despre influența albului în viața noastră de zi cu zi s-a scris și se va mai scrie mult și bine. Dintotdeauna albul a existat în casele noastre, care în mare măsură lega cromatica ambientala din interiorul spațiilor noastre de locuit sau chiar a celor de la muncă.

Mai nou, albul a încetat să mai fie perceput ca “prea simplu”, pentru că, de fapt, această culoare îţi deschide mult posibilităţile de decorare și asortare. Vorbim, aşadar, despre acea simplitate sofisticată, care aşteaptă să fie personalizată de texturi şi accente care inspiră și induc liniște si curățenie.

O cameră complet vopsită în alb are multe avantaje: dă senzaţia de spaţiu, de luminozitate şi de confort. Indiferent dacă alegi albul numai pentru pereţi sau megi mai departe, alegând şi mobilă complet albă, pentru bucătărie sau dormitor de exemplu, un astfel de decor nu poate decât să respire lejeritate, curăţenie şi linişte.

Un decor preponderent alb cu accente de lemn natur şi finisaje naturale este deosebit de expresiv, la fel ca o încăpere vintage cu mobilier alb patinat sau o compoziţie ultramodernă, în care finisajele albe lucioase primează.

Albul este potrivit atât în spaţiile moderne, cât şi în cele tradiţionale. Dacă ne referim la bucătării, ne putem bucura de versatilitatea albului. Derivate ale albului pur, precum albul-crem, fac pereche bună cu dulapurile clasice din lemn. În cazul bucătăriilor moderne, blaturile de marmură albă sunt cele mai indicate, alături de mici detalii minimaliste.

Selectia foto de mai jos ilustreza în fapt ideile unei linii decorative centrate pe alb. Alb pur si simplu.

Rămâne să descoperiți chiar voi, gamele de produse și colecțiile din reteaua Naturlich gândite în jurul acestei culori simple, dar atât de complexe care este albul.