A venit vara. Bucătării de sezon

E o vorbă din popor zice despre gospodarul adevărat că acesta  își face iarna car și vara sanie, cu toate acestea acum în plină vară o să vedem împreună o selecție de bucătării rustice de .....vară. Ideea ne-a venit de la freshome.com, un blog de design și decorațiuni foarte cunoscut în lume, inițiat de un român din Timișoara și care adună astăzi milioane de cititori din întreaga lume.

Bucataria albă de la fermă

Situată undeva pe malul Dunării, bucătăria de culoare albă, perfect integrată în locație este compusă din două zone de gril și un cuptor pe lemne, completate cu un ”bufet” pentru curățirea și pregătirea alimentelor. Ansamblul este completat și cu o masă robustă cu bănci de lemn în stil vânătoresc. Se remarcă și decorațiunile și lampioanele din fier forșat care decorează cu mult efect întregul. Exteriorul bucătăriei de vară este o combinație între cărămidă lăsată la vedere, lemn decorativ și perete văruit în alb.

Bucătărie tradițională românească

Ce vedeți mai jos este un exemplu de păstrare a tradițiilor strămoșești. Bucătăria de vară este compusă zonă de grill, un cuptor cu ușiță detașabilă și o sobă pe lemne, iar în partea stângă are zona de preparare a alimentelor, agresată oarecum de plasarea acolo a unei chiuvete cu robinet și apă curentă și un frigider. Foarte bine integrate sunt zonele din partea de jos de stocare a lemnelor de foc și deasemenea și decorațiunile din fier forjat, alături de uneltele tradiționale prezente în decor.

Bucătărie minimalistă

Dincolo de stilul ușor încărcat al bucătăriilor românești, mai jos este prezentată o bucătărie minimalistă, labă, fermecătoare în simplitatea ei. Deși foarte mică și desfășurată într-un spațiu restrâns, ansamblul oferă facilități proprietarilor și tot ceea ce este necesar pentru a se bucura în tihna curții lor de seri frumoase de vară. Sursă fotografii: freshome.com